ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Млада жена почина по време на пластична операция, не й обяснили рисковете
Автор: Петя Кузева 07:24 / 14.09.2023Коментари (1)628
© Facebook
Жена от Великобритания почина по време на операция за "бразилски лифтинг" в клиника в Турция. Това е официалното название за оформяне на задните части, която тя е решила да направи, въпреки че е получила "ограничена информация" за рисковете, гласи разследването.  

31-годишната Мелиса Кер е отишла в частна болница в Истанбул за процедурата, заяви следователят от Норфолк Жаклин Лейк. Младата жена, която се е подложила на уголемяване на гърдите преди десетилетие, което е преминало без усложнения, е починала на 19 ноември 2022 г. в болницата "Medicana Kadikoy" в деня на операцията. Хигургичната интервенция се състои в събиране на мазнини от друга част на тялото, които след това се инжектират в задните части. 

Смъртта е настъпила, след като инжектираната мазнина е навлязла във вена и е блокирала белодробната артерия, като причината за смъртта е белодробна тромбоемболия, пише "The Independent". Пластичният хирург Саймън Уити, който беше помолен да разгледа случая и да подготви доклад за разследването като експертен свидетел, каза, че смъртността, свързана с бразилския лифтинг, е с "вероятност по-висока от 1 на 4000". Лекарят потвърди, че е "много възможно" Мелиса Кер да е могла да промени решението си и да се откраже от процедурата, ако рисковете от нея са й били обяснени много по-ясно. 

В разговор в WhatsApp между Мелиса Кер и служител на болницата, преди да замине за Турция, вече покойната дама казва, че е уредила операцията на стойност 3200 паунда, да бъде платена в брой. Тя е поискала цели четири пъти да види снимки на пациенти, претърпели същата операция, но не се знае дали е получила такива изобщо. 

От същия разговор става ясно, че жената е била "малко притеснена" за операцията, която ще й бъде направена. "Г-жа Кер не е била прегледана от хирург преди процедурата и е била подложена на небрежен преглед преди операцията. Тя е получила и ограничена информация за рисковете и смъртността, свързани с тази процедура", каза съдебният лекар Жаклин Лейк. 

Лейк ще се обърне към властите и ще заяви своите опасения, че хората не са наясно с рисковете, които поемат, когато получават козметична хирургия в чужбина. Съдебният лекар също свидетелства, че броят на пациентите, починали в подобни ситуации, е доста висок. "Имаше международен сигнал за хирурзите за високата смъртност, свързана с тази процедура", каза Лейк. Нямам власт над болници в Турция и също така вярвам, че правителството на Обединеното кралство няма контрол върху това, което се случва в други страни", добави лекарят.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Хората са казали: "г*з глава затрива". Съболезнование за близките!
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пожари 2024
Лято 2024
Газови доставки
Водна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията