ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Дъщерята на Навални на работа при Камала Харис
© БГНЕС
Дъщерята на Алексей Навални се присъедини към предизборния екип на Камала Харис в критично променящия се щат Пенсилвания.

23-годишната Даша Навална завърши Станфордския университет в Калифорния през юни, четири месеца след смъртта на баща й в руски затвор в Арктика. Тя учи социална психология и политически науки от 2019 г.

Тя е мениджър на екип на пълен работен ден за кампанията на Харис във Филаделфия от август, според нейния акаунт в LinkedIn. Нейните задължения изглежда включват мобилизиране на гласоподаватели и общуване с общността, пише Dnes.bg. Тя обаче не е направила никакви публични изявления в подкрепа на Харис.

Харис е малко по-напред в социологическите проучвания в Пенсилвания, която има най-много електорални гласове от всички сиунг щати. Участието на Навална в ожесточената кампания вероятно ще предизвика спекулации, че тя се готви за евентуална роля в руската опозиционна политика.

Навални, най-големият вътрешен критик на президента Путин, излежаваше 30 години затвор по политически мотивирани обвинения, когато почина в бруталния затвор "Полярен вълк" на 16 февруари. Властите посочиха причината за смъртта като комбинация от здравословни проблеми. Въпреки това изтекли документи, публикувани миналия месец от опозиционния уебсайт The Insider, предполагат, че той е бил отровен.

Малко след това президентът Байдън се срещна с Даша и майка й Юлия Навалная в Белия дом, за да изкаже своите съболезнования. Той също така каза, че "няма съмнение", че Путин е виновен за смъртта на Навални. Доналд Тръмп, кандидатът на Републиканската партия, каза, че не е сигурен дали Путин е замесен. Юлия също говори с Харис през август, същия месец, в който Даша се присъедини към нейния предизборен екип.

Даша нарича баща си свой "супергерой" и вдъхновение. На рождения си ден миналия месец тя публикува снимка, на която се смее в X и написа: "Това е първият ми рожден ден без поздравления или писмо от баща ми. Трудно е без него. Но тъй като е трудно, искам още повече да покажа на духовете, които седят в Кремъл, че няма да се откажа. И няма да се предам – усмихни се и се бори!“

Навални каза през 2020 г., че Даша е получила дарение за обучение в Станфорд и че той и съпругата му покриват само разходите й за настаняване и храна. Кремъл твърдеше, че Навални е бил агент на ЦРУ, но не предостави доказателства в подкрепа на твърдението си. Руската държавна пропаганда рутинно обвинява критиците на Путин във връзки със западните разузнавателни служби.

Опозиционният лидер оцеля след почти смъртоносно отравяне с нервнопаралитичното вещество "Новичок" през 2020 г. Следващата година той се върна в Русия от Германия и веднага беше арестуван. Той казал на съпругата си по време на едно от посещенията й в неговия затворнически лагер, че подозира, че ще умре зад решетките.

"Мисля, че има голяма вероятност никога да не изляза оттук. Дори всичко да тръгне да се разпада, ще ме блъснат при първите признаци, че режимът се срива. Те ще ме отровят", каза той, според откъс от мемоарите му "Патриот", публикувани от списание New Yorker.


Още по темата: общо новини по темата: 65
14.10.2024 »
14.10.2024 »
05.10.2024 »
03.10.2024 »
23.09.2024 »
23.09.2024 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Зоологическа градина в София
Катастрофи в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията