ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Знаете ли какво е Русенска гозба или "Чушкина манджа"? | ||||||
| ||||||
Необходими продукти: 1 буркан печени червени чушки - 800 грама 1 л прясно мляко 1 глава чесън 6 с.л. олио 4 с.л. брашно 1 ч.л. сол Ето какви са и стъпките за приготвяне на госбата: 1. Чушките се отцеждат добре от течноста в буркана и режат на ивички. 2. В тенджера се налива олио и загрява слабо. Слагат се чушките, котлона се увеличава на по - висока степен и пърженето е около 2-3 минути като се бърка периодично. 3. Чушките се изваждат с решетъчна лъжица. Мазнината се поръсва с брашното и запържва до златисто. 4. Залива се със студено прясно мляко и се разбърква непрекъснато до получаването на гъста смес. Посолява се и вари минута.Когато сместа е готова, се слагат чушките и ситно нарязан чесън, след което ястието се отегля от котлона и поднася. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета