ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Защо наричат брънча "малкото удоволствие от живота"? | ||||||
| ||||||
Казаното със сигурност увеличава любопитството ви да чуете какво е брънч, тъй като способностите му, споделени до тук, звучат почти като магия. Англоговорящите и владеещите английски език по-лесно биха стигнали до отговора какво е "брънч“, защото думата е смесица от две английски И не, това не е модерна дума, нито модерна тенденция, първият брънч ни връща към далечната 1895 година – рождената му, в която е създаден от Гай Берингер. Как Гай Берингер създава брънча? Берингер обичал алкохола и често прекалявал с него. Така той пропускал закуската си, защото махмурлукът не му позволявал да се събуди за нея. И естествено съжалявал за това. Единствено страдалият някога от махмурлук знае колко неприятно е това състояние, при което хем жадуваш за мекото легло, хем си гладен, но не можеш да се събудиш, за да се насладиш на вкусната храна. Берингер намерил решение на проблема си, като започнал да се наслаждава на закуска тогава, когато тежкият махмурлук му позволявал да стане – независимо от часа – от 11 до 16 следобед той закусвал. Така страстта към чашката била в основата на появата на брънча. Брънчът помагал на Берингер да се справи и със самия махмурлук, облекчавайки главоболието му и подготвяйки стомаха му за основните ястия за деня. Какво е брънч? Разбрахте ли какво е брънч? Закуската, която не консумираме рано сутрин, а във времето от преди обяд до късен следобед наричаме брънч. Самото име също подсказва какво е брънч. Произходът му е свързан с думите breakfast (закуска от английски език) и lunch (обяд), съчетаването на които не е магия, а тенденция, завладяла света, която навлиза и у нас. Това е разточителен, вкусен закуско-обяд, който може да консумирате по всяко време, след като се събудите, дори да не е сутринта и отдава да е минал часа, в който обикновено се сервира и обядът. Брънчът обикновено включва меню, което по-характерно за закуска – сутрешна или следобедна, а не за обяд или вечеря – фрешове, чай, мляко и кафе, идеални за тежък махмурлук, пресни плодове за възстановяване на силите и свежестта с помощта на витамините и минералите в тях, и нещо за душата – кекс, палачинки, баница или друга наслада за сетивата, която е засищаща и вкусна. Яйцата, приготвени по разнообразни начини, бургерите, пастата също са част от менюто за този разточителен и приятен закуско-обяд, по време на който единственото правило е да не бързате, да се насладите изцяло на момента и да го споделите с любими хора, за да е още по-приятен, защото в основата на брънча е залегнало именно правилото да няма правила, да живеете със свой собствен ритъм и че животът е, за да му се наслаждавате – вие, както желаете, а не както някой, някога, някъде и определил кога да ставате и закусвате. Със сигурност ви се е случвало да се насладите на брънч, без да знаете как точно се нарича това малко удоволствие от живота. Днес то се предлага и в заведения и хотели, така че нямате оправдание да не го опитате и да откриете защо Берингер – създателят му – го е обожавал, пише actualno.com. |
Още по темата: | общо новини по темата: 6056 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/1010 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета