ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Защо накисването на сушени плодове ги прави още по-здравословни? | ||||||
| ||||||
Накисването на сушени плодове като бадеми, фурми, смокини, стафиди и орехи може да подобри храносмилането, да засили здравето на мускулите, да повиши енергията и да ви поддържа хидратирани. Освен това ги прави по-лесно смилаеми, което позволява на тялото ви да абсорбира повече хранителни вещества. Накисването помага за отстраняването на фитиновата киселина и оксалатите, съединения, които могат да възпрепятстват усвояването на минералите. Нека да разгледаме сухите плодове, които можете да накиснете, за да отключите пълния им потенциал: Бадеми Известни с високото си съдържание на протеини и ползите за стимулиране на мозъка, бадемите са отлични за здравословно храносмилане, поддържат здравето на мускулите и регулират нивата на кръвната захар. Те осигуряват солиден енергиен тласък сутрин и накисването им подобрява вкуса им, като същевременно премахва танините в кожата, които могат да попречат на усвояването на хранителните вещества. Консумирането на накиснати бадеми на празен стомах всяка сутрин, поради тяхното богатство на протеини, желязо, фосфор и фибри, също може да подобри умствената бдителност и паметта. Фурми Фурмите са богати на хранителни вещества и осигуряват естествена сладост заедно с достатъчно фибри, което ги прави перфектна закуска след тренировка за бързо възстановяване на енергията. Накисването им за една нощ омекотява текстурата им, повишава нивата на желязо, насърчава здравето на храносмилането и допринася за здравето на костите. Орехи Богати на Омега-3 мастни киселини, минерали и витамини, орехите поддържат мозъчната функция, подобряват метаболизма и регулират нивата на кръвната захар, когато са накиснати. Накисването също намалява горчивината им и подобрява бионаличността на хранителните им вещества. Стафиди Тези малки сухи плодове са пълни с хранителни вещества, което ги прави чудесно допълнение към сутрешната ви рутина. Накисването на стафиди преди консумация подобрява естествената им сладост и усвояването на хранителни вещества чрез разтваряне на витамини и минерали от сухата външна обвивка, което ги прави по-здравословен вариант от консумацията им сурови. Смокини Смокините са добре известни с високото си съдържание на фибри, което ги прави идеални за всеки, който иска да подобри храносмилането. Накисването на смокините за една нощ подобрява тяхната мекота, което спомага за лесното им усвояване, подпомага храносмилането, укрепва имунитета и се бори със слабостта. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Лекар: Сега върлува един много неприятен вирус
09:52 / 23.11.2024
Коледна приказка: Най-красивите базари в Европа през 2024
16:19 / 23.11.2024
Катастрофа затруднява движението по Подбалканския път
17:01 / 23.11.2024
Слънчева неделя с температури до 10 градуса
08:29 / 24.11.2024
Край на мизерията: Държавната психиатрия се мести в реновирана сграда
16:23 / 23.11.2024
Натали Трифонова отново се носи на крилете на любовта
14:56 / 24.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета