ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Защо Рената от "Островът на 100-те гривни" изглежда все едно има мустак?
Автор: Георги Кирилов 16:14 / 03.10.2024Коментари (0)126
Вече дори не се учудваме. Жените във всеки риалити формат влизат максимално тунинговани. Страхът от това как ще изглеждаш пред камерата, води някои от тях до доста безумни решения. 

Пример: Ще говорим за едно хубаво младо момиче, което има изградена ценностна система, посветено на духовното, добра домакиня и не лоша спортистка, става дума за Рената от "Островът на 100-те гривни".

Всеки близък кадър на това, иначе много свежо девойче, ни кара да се вглеждаме дали няма мустак. Сянката над горната устна е доста осезаема. 

Решихме да проверим къде сбърка Рената! И защо прекали с филърите в устните?Позоваваме се единствено и само на информация от медицински сайтове.

Филърите в устните представляват инжекционни препарати, използвани за придаване на обем, форма и плътност на устните. Най-често те съдържат хиалуронова киселина, естествено срещащ се в организма полизахарид, който привлича и задържа вода, придавайки на кожата и тъканите хидратация и еластичност.

Филърите за устни са предназначени основно за:

–Подчертаване на контурите на устните.

– Увеличаване на обема при хора с по-тънки устни.

– Попълване на бръчки и гънки около устните.

– Корекция на асиметрии или възстановяване на обем, загубен с възрастта.

Основните съставки на повечето филъри днес са базирани на хиалуронова киселина, която се разгражда естествено в организма с времето. Продукти като Restylane, Juvederm и Belotero са едни от най-популярните марки.

Ефектите от инжектирането на филъри

След прилагане, устните стават по-плътни и оформени. При правилно изпълнение резултатът е естествено изглеждаща пълнота, която подчертава женствеността и младежкия вид на лицето.

Временни резултати: Хиалуроновата киселина се абсорбира постепенно от организма, така че ефектът обикновено трае от 6 до 12 месеца.

Корекции и реверсивност: Ако резултатът не е задоволителен, филърът може да бъде разграден чрез ензима хиалуронидаза, който разтваря хиалуроновата киселина.

И всичко до тук звучи добре, но трябва да сме подготвени и за неприятните последици и рисковете.

Както при всяка козметична процедура, и при поставянето на филъри има възможни странични ефекти и рискове. Някои от най-честите и сериозни последствия включват:

"Мустак" ефект: Прекомерното инжектиране на филър в горната устна може да доведе до неестествено издигане на кожата над устната, което създава впечатление за наличието на "мустаци". Това явление е често резултат от прекалено голям обем филър, поставен неправилно или без съобразяване с естествените пропорции на лицето.

Асиметрия: Ако филърът не е разпределен равномерно, може да се получат асиметрични устни. Това може да изисква корекции, които също крият своите рискове.

Отоци и синини: Подуване и синини около мястото на инжектиране са чести след процедурата и могат да траят от няколко дни до няколко седмици.

Инфекции: Както при всяка инвазивна процедура, съществува риск от инфекция, особено ако не се спазват хигиенните стандарти.

Нодуларни образувания: При неправилно разпределение на филъра или реакция на организма, могат да се образуват възелчета (нодули), които да са болезнени и да изискват лечение.

Алергични реакции: Въпреки че хиалуроновата киселина е биосъвместима, в редки случаи могат да възникнат алергични реакции.

Запушване на кръвоносни съдове: Най-опасното усложнение е, когато филърът попадне в кръвоносен съд, блокирайки притока на кръв. Това може да доведе до некроза (загиване на тъканите), загуба на зрение или други сериозни последици.

За да се намалят рисковете и да се постигнат оптимални резултати, е важно процедурата да бъде извършена от квалифициран специалист, който има опит с инжекциите и анатомията на лицето. Също така, реалистичните очаквания и консултацията с лекар преди процедурата са ключови за избягване на нежелани ефекти като "мустак" ефекта или неестествен вид.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Избори в САЩ
Мигрантски натиск към България
Зима 2024/2025 г.
Секретна операция: Задържаха известен диригент за присвояване на много пари
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията