ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Заменете захарта с тази суперхрана
Автор: Екип Sofia24.bg 09:39 / 25.08.2024Коментари (0)826
©
Фурмите са основен продукт в кухнята на Близкия изток. В Турция се смята, че бременните жени трябва да хапват плода заради хранителните му свойства. През последните години се наложи тенденцията здравословният плод да се използва като заместител на рафинираните захари, пише "Дейли Сабах".

Те са не само чудесно, бързо и сладко решение, но също така са богати на хранителни вещества и важни минерали, като магнезий, желязо, калций и калий. В сравнение с бананите, фурмите имат по-високо съдържание на калий на грам и могат да се конкурират с богатите на антиоксиданти ябълки и грозде като суперхрана.

Ако се притеснявате за съдържанието на захар в тях като диабетик, проучванията показват, че те не предизвикват значителни скокове на глюкозата в кръвта - въпреки че винаги първо се консултирайте с вашия лекар относно вида и количеството фурми.

Съществуват много видове фурми - от по-меки и твърди до по-сочни, поради което някои от тях са по-подходящи за заместители на захарта в рецептите.

Фурмите Medjool са вероятно най-разпространеният и консумиран вид фурми в света. Те са по-меки в сравнение с други, като например фурмите от тория, което улеснява превръщането на фурмите Medjool в паста, която може да се използва в сладкиши, бисквити и други подобни.

Поради по-големия им размер в сравнение с другите фурми и присъщата им сочност е по-малко вероятно да се нуждаят от добавяне на течност за по-лесна обработка.

Фурмите Deglet Noor например са малко по-сухи и не толкова сладки. Те са подходящи за леки закуски, тъй като са по-малко кашави от по-меките сортове, но поради сухотата на кората им може да искате да ги оставите да починат в малко вода, преди да ги преработите на паста.

Когато става въпрос за фурми, това са двата основни сорта, но има и много други. Може да се окаже, че е трудно да се разграничат видовете. Етикетите също могат да бъдат подвеждащи, но правилото е да се придържате към по-мекия вид, защото колкото по-суха е фурмата, толкова по-трудно ще се готви с нея.

Най-лесният начин за приготвяне на паста е да прекарате фурмите през кухненски робот или блендер, след като сте ги почистили от костилките.

Ако забележите, че блендерът ви се затруднява да направи парчетата по-малки и гладки, добавете няколко супени лъжици вода в сместа, предаде zdrave.to. Редовно остъргвайте стените и натискайте по-големите парчета, за да сте сигурни, че сместа е гладка. Ако се съхранява в херметически затворен съд, пастата от фурми може да издържи до две седмици.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Природни стихии
Южна Америка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да (577) 53%
Не (397) 37%
Не мога да преценя (109) 10%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията