ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Захаросани боровинки по стара руска рецепта за истинска коледна магия | ||||||
| ||||||
Празничните традиции изобилстват през това време на годината. Някои са културни коледни традиции, предавани от нашите баби и дядовци и прабаби. Какво представляват захаросаните боровинки? Известни също като захаросани червени боровинки тези възхитителни малки сфери са невероятно популярни в Русия и са били много преди съветските времена. Въпреки че са родени в Северна Америка, червените боровинки са изобилни и в северните региони на Русия. Руснаците често използват плодовете в алкохол, конфитюри, чайове и множество други вкусни рецепти с червени боровинки . Захаросаните боровинки бяха по-трудни за намиране преди много време, но сега те могат лесно да бъдат направени в собствената ви кухня, пише tasteofhome.com. Как се правят захаросани боровинки? Тази рецепта идва от потребителя на TikTok @cookiterica , която сподели оригиналната рецепта на руската си баба. Започнете, като изплакнете торба със сурови боровинки и ги поставите в голяма купа. Напълнете купата с равни части просеко и портокалов сок, след това покрийте купата и оставете да престои в хладилника за няколко часа. След това прехвърлете червените боровинки от течността в нов по-голям съд (за предпочитане с капак). Изцедете колкото можете повече течност, но не ги изсушавайте. Можете да използвате остатъците от просеко и портокалов сок в мимоза от червени боровинки . След като се прехвърлят, изсипете върху боровинките половин торбичка (или повече) сладкарска захар. Уверете се, че сте добавили достатъчно, за да покриете напълно всяко зрънце! Поставете капака на контейнера и разклатете, разклатете, разклатете! Когато вашите боровинки са покрити, разпределете ги равномерно върху тава за печене и ги поставете във фурната за пет до седем минути при 200°. След изпичане ги оставете да престоят поне 12 часа в хладилника. След като се охладят, извадете ги и се насладете! |
Още по темата: | общо новини по темата: 270 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Изключително вкусна и здравословна рецепта за салата с кисело зеле
08:24 / 25.12.2024
Перфектният, сочен и ухаещ тиквеник с готови кори и една тайна съставка
14:09 / 24.12.2024
Дядо Коледа потегли с шейната си по света, за да раздаде подаръците
14:09 / 24.12.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета