ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Яжте 30-40 грама на ден от това сладко изкушение, полезно е | ||||||
| ||||||
"Можете да изберете слънчогледова, фъстъчена, сусамова, ленена или бадемова халва. Всички видове съдържат полезни фибри, които имат добър ефект върху чревната функция. Освен това трябва да се отбележи, че слънчогледовата халва е богата на витамин Е, а фъстъчената халва помага за поддържане на кожата, костите и зъбите в добро състояние. В десерта със сусам има много калций, но можете да намерите повече магнезий в десерта с бадеми. Лакомствата от ленено семе съдържат важни омега-3 мастни киселини", казва д-р Соломатина. Тя уточнява, че е препоръчително хората с инсулинова резистентност, диабет и тези, които страдат от излишни килограми, да избягват халвата. Халвата, както всеки друг сладкиш, съдържа доста много захар, което може да доведе до различни здравословни проблеми, включително прекомерно наддаване на тегло, високи нива на кръвната захар, сърдечни проблеми и диабет. Повечето халви също съдържат малко масло и брашно, което може да доведе до по-високо съдържание на мазнини и калории. Ако сте алергични към някой от компонентите на халвата, тогава консумацията й може да доведе до алергична реакция. Халвата съдържа доста захар и мазнини, така че трябва да се консумира умерено. Препоръчително е да се спазват следните препоръки за нейната консумация: възрастни не повече от 30-40 грама на ден. Други полезни свойства на халвата Тя е богата на микроелементи като витамини от група В, витамин Е, желязо и магнезий, което я прави здравословен и питателен десерт. Поради високото си съдържание на въглехидрати и мазнини е източник на енергия. Освен това е богата на калций, фосфор и почти не съдържа глутен. Този десерт е не само вкусен, но и здравословен. Съдържа много полезни елементи и е източник на енергия, а съставки като сусамово семе и орехи могат да помогнат за намаляване на риска от различни здравословни проблеми като възпаление и стрес. Освен това може да поддържа здравето на костите. Някои видове халва също могат да бъдат нискокалорични и без глутен, което ги прави отличен избор за хора, които следят диетата си, пише actualno.com. Въпреки това, както всички сладкиши, халвата трябва да се яде умерено, за да се избегне прекомерната консумация на захар. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Обстановката на АМ "Тракия" – в ролята на репортери са самите шофьори
08:28 / 30.11.2024
Животновъди от района на Велинград посрещнаха изгрева с нов протест
08:27 / 30.11.2024
Доц. Наталия Киселова: Искам да се извиня на всички български граждани
11:01 / 30.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета