ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Яденето на една определена храна води до рак! | ||||||
| ||||||
Това става ясно от резултатите от проучване на 22 експерти от 10 страни. Според експертите към първата категория канцерогенна опасност спадат продукти като колбаси, салами и шунка. Но необходимо ли е да станете вегетарианци? Колко учени от Международната агенция за изследване на рака вече са станали вегетарианци, не се уточнява в доклада на Световната здравна организация. А непреработеното червено месо - свинско, телешко, агнешко и особено месните продукти от него - колбаси или салами са директен път към среща с онколог, казва д-р Курт Шрайф, цитиран от zdrave.to. "Това се основава на реални доказателства, че яденето на преработено месо води до рак на дебелото черво", казва той. "Съществува и риск от рак на панкреаса. И дори само 50 грама порция преработено месо дневно увеличава риска от колоректален рак с почти двадесет процента". Причината, според експертите на СЗО е глифозатът, съдържащ се в червеното месо. Това е най-широко използваният хербицид в света и всъщност се използва за борба с плевелите. И въпреки че винаги се е смятало, че този химикал има ниска токсичност, лабораторни наблюдения на същата Агенция за изследване на рака показват: когато се даде определена доза глифозат, се появяват злокачествени тумори при мишки и плъхове. Въпреки това, лекарите смятат, че всичко зависи от дозировката, а също и от изяденото количество. И все пак любителите на колбаси, могат да въздъхнат с облекчение, защото в състава на много колбаси делът на месото е толкова незначителен, че понякога не могат да го намерят дори в сериозни лаборатории. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета