ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Възможно ли е брашно от грозде да помага при тежки заболявания?
© Нова тв
Природата е нашата най-добра аптека, а примерите за храни, които повлияват и дори лекуват успешно заболявания са много. Правилната хранителна диета може да предотврати редица болести вместо да се налага да лекуваме последиците.

Историята на Лорена от Аржентина започва преди почти 10 години като лична битка с множествената склероза. За нея гроздето става източник на незаменими антиоксиданти, добър приятел на здравото сърце, имунната система, зрението и кожата. То ни доставя енергия и се бори с възпаленията в тялото.

"Нека храната бъде ваше лекарство и лекарството – ваша храна"! Едва ли има по-добра рецепта за здраве от тази, завещана ни от "бащата на медицината" Хипократ. В търсене на връзката между хранене и здраве, едно младо момиче от Аржентина създава иновативен продукт. Гроздовото брашно на Лорена се превръща в лекарство за собственото ѝ заболяване.

"Идеята за създаването на този продукт се роди през 2016 г. Година по-рано бях диагностицирана с множествена склероза. Наложи се да променя радикално хранителните си навици. В търсене на по-добра диета за моята патология, открих ползите от антиоксидантите, които се съдържат в гроздовите семки. Те се борят със свободните радикали, поддържат добра чревна микробиота и помагат при възпалителни процеси. И понеже принадлежа на място с много лозя – град основан от италиански имигранти, където баща ми има винарна, а аз от дете съм край лозята – идеята дойде естествено.

Брашното се прави от т.н. гроздово кюспе – остатъците останали след производството на вино", обяснява Лорена Лондеро.

"За направата на брашното използваме няколко сорта грозде - Малбек, Каберне, Мерло, Анчелота, Анет и малко Изабела. Правим го по модела на кръговата икономика и резултатът е много добър. Използваме това, което остава от производството на вино. Получава се нещо като каша от кожата и семките на гроздето, която се дехидратира и смила", обяснява Лорена.

Ценните съставки на тъмночервеният прах го превръщат в "супер храна", информира Нова тв.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Зима 2024/2025 г.
Бюджет 2025
Коледно-новогодишни празници 2024/2025
Терористичен акт в Магдебург
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията