ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Всички правим тази грешка със замразеното месо | ||||||
| ||||||
Какво обаче се случва, когато въпросното месо ни потрябва? Повечето хора просто го изваждат от фризера и го слагат на кухненския плот. Така го оставят да се размрази, без да се замислят дали това е най-доброто решение. Според Cleaneatingmag месото не трябва да се оставя на стайна температура повече от два до три часа. Например, когато месото е оставено за един ден на кухненската повърхност, то може да достигне температура над четири градуса, което предизвиква огромен растеж на бактерии. Освен това опцията за размразяване с гореща вода също не е добра. Повърхностният слой на месото се размразява по-бързо и влиза в процеса на готвене под струя гореща вода. Ето защо студената вода е по-добър начин за размразяване. Още по-добър начин е да оставите месото в хладилника да се размрази, ако не бързате. Трябва да престои около 24 часа в хладилник, след което е готово за приготвяне, пише Zdrave.to. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Допълнителен транспорт в София за концерта на Бочели
07:00 / 14.09.2024
Сигнал: Жестока катастрофа е станала в района на Владая!
15:25 / 14.09.2024
Музика под дъгата: Андреа Бочели омагьоса хиляди в София
21:05 / 14.09.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове? | ||
Да (576) | 53% | |
Не (397) | 37% | |
Не мога да преценя (109) | 10% |