ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Вкусна питка за Нова година | ||||||
| ||||||
брашно - 1 кг мая - 1 кубче прясно мляко - 300 мл. кисело мляко - 1 ч.ч. яйца - 3 броя + 1 белтък + 1 жълтък за намазване олио - 5 с.л. захар - 1 с.л. сол - 1 с.л. масло - 100 г масло - 1 с.л. разтопено, за намазване прясно мляко - 1 с.л. за намазване Начин на приготвяне Маята се разтваря в топлото прясно мляко, заедно със захарта. Добавят се 3-4 с.л. брашно и се оставя да шупне. Брашното се пресява и се прави кладенче, в което се изсипват киселото мляко, яйцата, солта, олиото и маята. Меси се меко тесто. Оставя се да втаса. От втасалото тесто се отделя една топка тесто, която се поставя в средата на намаслената тава, в която ще се пече питката. Останалото тесто се разделя на три. Точат се три кръгли кори, като всяка са намазва с разтопеното масло и се поставят една върху друга. Разрязват се на 16 триъгълника и всеки се навива като кифличка - от основата към върха. Подреждат се около кръга в тавата. Оставя се да втаса отново. Маже се питката Слънце с жълтъка и се пече в загряна на 170 градуса фурна. Източник: gotvach.bg |
Още по темата: | общо новини по темата: 364 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/61 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Емблематичен репортер напусна NOVA
12:14 / 02.01.2025
Майката на изчезналия Ники от Конаре: Ходя на гледачки и на екстрасенси
17:46 / 02.01.2025
Заради гъстата мъгла: Две коли се блъснаха на "Орлов мост" в София
22:16 / 02.01.2025
Гневен столичанин: Едва не закъснях за работа заради метрото
10:16 / 01.01.2025
Честита Нова 2025-та година!
00:05 / 01.01.2025
Актуални теми
Абонамент
Анкета