ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Васил е започнал трудоемка, но печеливша работа: Цената е около 20 лв. на грам или 20 000 лв. на килограм | ||||||
| ||||||
Васил Чиков не бил впечатлен от високата цена, когато започнал да отглежда шафран. Искал да посади нещо в наследствените земи, но то да не е традиционно. Най-екзотичен и интересен му се сторил шафранът. "Не бяхме сигурни какво ще се получи и какво ще изникне от земята. С вълнение започнахме да очакваме първата реколта", казва Васил. Сега семейството отглежда културата на площ от десет декара. Оказва се трудоемко, защото ценните цветчета се берат на ръка. Цените на подправката на световните пазари са високи, дори има дефицит. У нас е по-евтино и се продава трудно. "Цената, която циркулира в социалните мрежи, е около 20 лв. на грам или 20 000 лв. на килограм. Като производители ние не сме постигали такива цени", посочи Васил. Затова семейството му започнало да влага шафрана в козметични продукти. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Столичани, започва студен период, неделята ще бъде облачна
08:14 / 10.11.2024
Чужди туристи постоянно се снимат пред една нетипична атракция в София
09:10 / 10.11.2024
"Спаси София": Стига вече! Няма да приемем некачествена маркировка
10:46 / 10.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета