ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
"Вайбър" готви промени
©
Екосистемата на Viber вече опитва да обедини цялата гама на едно търговско преживяване - от намирането на бизнеса, промоции и банери, чатботове с изкуствен интелект, които могат да създават персонализирана оферта, до плащане и доставка. Визията на Viber е да стане суперприложение, като в момента е във водеща позиция да постигне това спрямо европейските конкуренти. Това каза Атанас Райков, вицепрезидент в Rakuten Viber пред телевизия Bloomberg.

Концепцията идва от Азия и идеята е да се обединят в едно няколко ключови за ежедневието приложения, посочи Райков. Компанията вече обвързва бизнес услугите си с услугата за плащане и чат на някои пазари.

Изчакваме въвеждането на еврото в България, за да пуснем услугата Viber Pay на местния пазар. Вече са налични Viber Gems - рекламни анимации, свързани с ключови думи в чата и бизнес обаждания за директна връзка между клиент и бизнес, уточни събеседникът.

По думите му Viber залага на балансиран подход, в който не събира и не запазва ненужни данни и иска да изгради надеждна платформа. 

Атанас Райков каза, че това е един много конкурентен пазар, в който "голямата дилема е дали да се правят нови по-мощни модели по-бързо, с по-малко защитни елементи, или да се създават с по-сериозен фундамент, с повече модерация и тестване“.

"Най-вероятно в дългосрочен план стратегическото предимство да бъде надеждна услугата, да е предвидима и да не създава много странични ефекти, ще надделее. Самият пазар ще наклони везните постепенно в посока да се изграждат по-надеждни технологии", каза Райков и добави, че тук роля ще имат и държавните регулации.

Rakuten Viber използва собствено разработен изкуствен интелект (AI) за защита на клиентите си от спам и фишинг атаки, каза още Райков. Според него AI ще засегне живота на всеки потребител много бързо в близко бъдеще. Засега технологията е все още в своята ранна фаза и не трябва да се фокусира прекалено голямо внимание върху първоначалните недостатъци.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Тия догонват телеграм. И ботовете, и групите, и много още други неща ги заимстваха оттам.
преди 7 ч. и 51 мин.
+2
 
 
Внедряването на Изкуствен интелект, рекламите и офертите ще доведе до отлив на потребители, но пуста мания за повече пари. Но пък ще се появят други алтернативи.
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Грипна епидемия обхвана страната
Борба за влияние в Близкия Изток
Природни стихии
Боклуците в София
Бури и градушки 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията