ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
В очакване: Пръста на съдбата показва вярната посока на някои зодии през октомври
Автор: Екип Sofia24.bg 10:39 / 01.10.2024Коментари (0)126
©
Сигурни сме, че повечето от вас се вълнуват от месечния си хороскоп, затова представяме на вашето внимание какво вещаят звездите за месец ОКТОМВРИ 2024-та година, изготвен от астролога Йоана Йорданова:

Овен

В началото на октомври е добре да сте малко по-внимателните в изборите, които правите, и в действията, които предприемайте, защото рискът от грешки от прибързаност е повишен. Въздържайте се да влизате в конфликти само и само да стане каквото искате – така ще влошите положението и няма да постигнете добър резултат. Ако някой силно ви дразни или предизвиква, отдалечете се леко и не наливайте масло в огъня. Спокойствието и здравият разум ще ви бъдат много полезни през октомври, за да преодолеете някои трудности в комуникацията и взаимоотношенията. 

За целта обаче ще трябва да преодолявате първоначалните емоции и да направите всичко по силите си, за да имате пълноценно общуване с околните. Темата за връзките е на дневен ред през месеца, като в тази област са възможни и по-големи промени. Ако държите на връзката си с даден човек, заложете на диалога и чувате какво ви казва отсрещната страна. За много от вас това ще бъде предизвикателство, но ако го постигнете, може да спечелите много. 2-3 октомври са по-критични дни – не влизайте в конфликти, мислете поне три пъти, преди да направите нещо, и се пазете от инциденти.

За предпочитане е да не взимате важни решения в тези дни, защото емоциите ще бушуват и нищо чудно да ви подведат. В професионален и творчески план месецът е чудесен за нови начинания, особено ако включват партньорство и сътрудничество. Добри дни за уреждане на финансови и професионални въпроси са 9-10.10. Периодът от 22.10. нататък предполага по-голямо напрежение и конфликти с хора от близкото обкръжение.

Телец

През октомври е добре да обърнете малко повече внимание на здравето и на душевното си равновесие, особено ако получавате сигнали, че нещо не е наред. Може би обстоятелствата ви подтикват да направите някаква по-сериозна промяна във всекидневната си рутина, така че да се чувствате по-добре и да се погрижите за тялото си. Не е препоръчително да прекалявате с работата през този месец, защото това ще ви напрегне емоционално, а нищо чудно да доведе и до конфликти с колеги. Колкото и задачи да имате, не забравяйте, че имате нужда и от почивка.

Стремете се към баланс между работата и свободното време и се вслушвайте повече във вътрешния си глас – така ще съумеете да си дадете онова, от което имате нужда в момента. През този месец може да се случват промени и на работното ви място. Ако искате да си намерите нова работа, знайте, че моментът е подходящ да потърсите такава, но не го правете импулсивно и още по-малко под влияние на силни емоции. Възможно е проблемът да е в отношенията с колеги или хора, с които работите.

В такъв случай вижте дали с разговори и обсъждане може да се разберете с въпросите хора и да постигнете компромиси. Моментът е доста подходящ да решите веднъж завинаги стари проблеми и неясноти и за изчистите отношенията си с определени хора. Ако за нещо ви е трудно през октомври, потърсете съвет от човек, на когото имате доверие – споделянето и получаването на друга гледна точка ще ви бъдат полезни.

Близнаци

През октомври ви очакват интересни събития, които ще ви накарат да се почувствате като център на внимание и ще ви заредят с много положителни емоции. Причината за това е, че ще можете да говорите, да разказвате, да споделяте, да се свързвате в околните – неща, които вие като цяло обичате. Твърде вероятно е да се появи и неочаквана нова възможност, свързана с професионална изява или някакво обучение. Знайте, че появилите се възможности през октомври са важни за вашето развитие и е добре да ги грабнете, а не да се колебаете. 

Ето защо, ако някой ви предложи нещо привлекателно и се чувствате ентусиазирани (и може би малко притеснени), значи офертата си заслужава. Не е във ваша полза да се спирате само защото не сте сигурни какво предстои – поемете риска и действайте. През първата половина на месеца е подходящо да уредите финансови и служебни въпроси, които стоят на дневен ред. Влиянията са доста благоприятни за постигане на договорки и споразумения, които да бъдат във ваш интерес. 

Не отлагайте, защото след 20.10. положението се променя – действията ви може да срещнат съпротива или просто обстоятелствата да са срещу вас, независимо колко много искате да постигнете напредък. Октомври е чудесен месец за обучение, за писане, за издаване и за творчески начинания. Дайте живот на ваши идеи, които отдавна са се заформили в ума ви. Ще имате подкрепа, така че разгърнете творческите си способности и покажете какво можете.

Рак

През октомври идва моментът за действие и по-радикални промени. Възможно е през последните дни или седмици да сте се чувствали по-объркани и да сте имали по-силни емоционални преживявания. Това бе необходимо, за да разберете, че нещо в живота ви вече не ви служи и е време да го оставите зад гърба си. Да се насилвате да продължавате по стария начин вече не е вариант за вас. През октомври имате шанса да направите желаните промени в синхрон с чувствата и нуждите ви. За някои от вас започват наистина важни промени, които касаят взаимоотношенията, личния или професионалния живот (зависи къде нещата са зациклили). 

Добрата е новина е, че за разлика от други подобни ситуации в миналото, сега имате подарък от Вселената – допълнителна мотивация и смелост да поемете по нов път. В самото начало на месеца – 1-3.10., не е много удачно да се втурвате напред, но около 5-08.10. е подходящо да действате, защото звездните влияния подпомагат много практическата реализация на вашите намерения. Запитайте се какво точно искате да постигнете и започнете да правите конкретните стъпки към целта си. 

По-критичните дни от месеца са след 25.10. и до края на периода – тогава отношенията с околните може да са по-напрегнати и да си изпуснете лесно нервите. Грижете се повече за себе си и за здравето си. Действайте в посока изчистване от излишното – от онова, което ви наранява, трови и блокира.

Лъв

През октомври вероятно ще има ситуации, които леко ще смущават душевния ви мир и ще бъдат предизвикателство за общуването с околните – най-вече с близки хора и членове на семейството. Откажете се от необходимостта да става на вашето и опитите за контрол върху обкръжението, защото така ще си навлечете конфликти и проблеми. По-скоро се концентрирайте върху грижите за себе си и за вътрешния си свят. 

Намалете темпото в работата в случай че не сте в най-добро разположение на духа; почивайте си повече и дайте сами на себе си онзи лек, от който имате нужда. Що се отнася до взаимоотношенията, там изискването на периода е към разбиране на другата страна и стремеж към хармония. Може да постигнете тази хармония в случаите, в които това е възможно, но за целта е добре да заложите на общуването и диалога. В някои ситуации това ще бъде трудно заради напиращите емоции, но не е невъзможно. 

Опитайте да се поставяте на мястото на другите и търсете решения, които удовлетворяват и двете страни. Октомври е много подходящ месец за обучение и усвояване на нови знания. Ако ви обземе желание да посетите лекция или да се запишете на курс по теми, които ви вълнуват, това не е случайно – новите знания ще ви бъдат полезни и ще ви донесат нови контакти. След 07.10 пътувайте повече, ако имате тази възможност – интересните гледки и впечатления ще ви подействат добре и ще ви разсеят от някои негативни мисли.

Дева

През октомври е подходящо да въведете ред в някои свои взаимоотношения и партньорства, включително делови. Ако с даден човек имате неразбирателство, конфликтът отново може да излезе наяве и да провокира силни емоции у вас. Ако условията на някаква договорка са несправедливи за вас и не получавате онова, което смятате, че ви се полага, ще се почувствате подтикнати да направите нещо, така че да промените условията на договорката. 

Периодът е много подходящ за решаване на финансови въпроси, за получаване на дължими средства или плащане на стари сметки, за сключване на застраховки или уреждане на имуществени делби и наследства. Ако в тази сфера имате затруднения, неясноти или затлачени дела, сега е моментът да се задействате и да довършите започнатото. Бъдете активни, но внимавайте да не позволите на емоциите да вземат превес – през периода е важно да подходите дипломатично и разумно. 

В случай че започнете нови делови и бизнес отношения през периода, те ще имат важна роля за вашето развитие. Що се отнася до работата, месецът е благоприятен, но гледайте да не прекалявате с нищо и не се претоварвайте. Заложете на екипната работа, споделяйте отговорности с колеги и не се оставяйте да се възползват от вас, само защото сте съвестни и изпълнителни. След 20.10. е добре да намалите темпото и да отделяте повече време за себе си, ако искате да сте в добра кондиция.

Везни

Октомври започва за вас с благоприятно развитие по имуществени и финансови въпроси. Може да получите пари, които сте заработили, или бонус за добре свършена работа. Ще можете да се насладите на награди от положени в миналото усилия и ще бъдете похвалени и поощрени за старанието и разултатите си. Ако сте в процес на придобиване на имот или някаква ценност, то в началото на месеца събитията ще се развият във ваша полза – има чудесни изгледи за сключване на договорка и получаване на желаното. 

Като цяло през първата половина на месеца имате много добри условия за успех в работен и финансов план, стига да сте положили усилия и да сте подходили отговорно. Благоприятни дни са 3-5.10 и 8-16.10. Що се отнася до личния живот и взаимоотношенията, през октомври в тази сфера може да има повече напрежение и противоречия на моменти. Стари теми и проблеми ще изплуват отново и ще ви накарат да се замислите. Опитайте да не ги замитате под килима, а обсъдете с другия човек какво не е наред и какво може да направите, за да поправите нещата.

Вие имате способността да търсите златната среща – използвайте я на практика. За някои от вас октомври може да донесе голям завой в работата или в личен план. Във ваша полза е да сте гъвкави, да се приспособявате към обстоятелствата и случващите се промени и да не се спирате да правите корекции, ако сегашната ситуация не ви устройва – или още повече, ако е станала нетърпима. Късметът е на ваша страна през този месец, така че усилията ви да постигнете напредък и подобрение ще бъдат възнаградени.

Скорпион

През октомври посланието на планетите към вас е да се вгледате малко по-надълбоко в себе си и да решите от какво имате нужда да се освободите, за да сте по-здрави и по-щастливи. Може би има някакъв вреден навик, който желаете да промените? Или искате да започнете да спортувате? А може би усещате, че трябва да направите едно хубаво пречистване на тялото или обновление на дома си?

Само вие можете да определите какво имате нужда да изчистите – намерите ли го, може да действате още в първите дни на месеца. В тези първи дни вашата инициатива, подплатена с работа и самодисциплина, ще доведе до доста добри резултати. Ето защо не се вкопчвайте в познатото и бъдете смели! 

Темата за здравето и здравословния начин на живот е на дневен ред през периода, така че обръщайте повече внимание на симптомите на тялото и знаците, които ви дава. Ако имате здравословен проблем, който се изостри, или започнете да усещате силно вътрешно напрежение, това е знак, че имате нужда да направите по-сериозна промяна в живота си. 

Като цяло условията за растеж, развитие и осъществяване на цели са благоприятни за вас, така че всякакви по-неприятни обстоятелства обикновено са следствие от това, че се възпирате сами. Повярвате ли в себе си и в живота, всичко ще се случва много по-лесно.

Стрелец

През октомври и при вас водещата тема е взаимоотношения и партньорства, както при доста други знаци. Добрата новина за вас обаче е, че вие някак по-лесно ще съумеете да преодолявате предизвикателствата в тази област. Дори да възникнат конфликти, те бързо могат да бъдат разрешени, благодарение на вашата воля за постигане на разбирателство. 

Изключение правят само връзки, в които напрежението е много силно, а различията – особено големи. В повечето случаи ще става дума за нещо, което трябва да изясните и изговорите – направите ли го спокойно и в диалог, малките бури бързо ще отшумяват. Месецът е много благоприятен за вас в любовен план – някои може да започнат нова връзка, а други да се радват на по-голяма взаимност и хубави мигове с любимия човек. 

Социалният ви живот също се очертава по-динамичен и интересен, така че ще си направите добра услуга, ако излизате по-често с приятели. В работата усилията ви да превъзмогнете различията и да постигате компромис ще бъдат възнаградени – стига да работите с хора, с които имате общи интереси и които също държат на сътрудничеството. 

Събитията през октомври може да ви разделят или отдалечат от някои хора, но и да ви свържат с правилните за вас – хора, които по един или друг начин подкрепят вашето развитие. Месецът е подходящ да потърсите съвет от специалист или да направите консултация по важен за вас въпрос. След 18.10. може да изпитате желание да се поглезите с нещо приятно и красиво. Не чакайте някой да ви направи подарък, направете си го вие!

Козирог

Октомври е един от ключовите месеци от годината за вас. Готови сте да направите по-големи промени, които назряват от известно време, но сякаш чак можете да ги задвижите и осъществите на практика. Някои от вас може да решат да сменят работа или жилище, или да направят сериозен житейски обрат. Едно е сигурно – решения, които вземете през октомври, и действия, които предприемете, ще бъдат като финал на един цикъл и начало на нов. 

Ето защо не прибързвайте, мислете, но и бъдете смели – привързаността ви към старото ви пречи да се развивате. Темата за работата ще бъде осезаемо на преден план през този месец – ще занимава мислите ви, а нищо чудно да има и конкретни по-важни събития, свързани с бъдещия ви професионален път. В тази сфера много от вас ще имат добри възможности за подобрение и растеж, но за да ги реализирате, трябва да сте настроени за промяна и да сте готови да поемете известен риск. 

Вслушвайте се повече в сърцето си – то ще ви подскаже коя е вярната за вас посока и дали пътят, по който вървите, съответства на пътя на сърцето ви, или се водите повече от страховете и навиците си. След 25.10. бъдете много внимателни, защото има риск вътрешното напрежение да се прояви в по-сериозни конфликти и дори инциденти.

Направете максималното, за да отстоявате интересите си по цивилизован начин. Стойте настрана от хора, които не могат да се владеят, но имайте предвид, че и вие самите ще упражнявате по-трудно самоконтрол.

Водолей

Октомври може да бъде чудесен месец за вас, ако успявате да се адаптирате към случилото се, вместо да вървите срещу течението. В началото на месеца по-добре да не си поставяйте твърде амбициозни задачи и цели, защото може да нямате нужната енергия да се справите с тях. Настроенията ви ще се сменят ей така, без кой знае каква причина, а това ще повлияе на концентрацията и работоспособността ви. 

По-възможност отложете по-важните задачи за след 05.10., когато някои по-силни астрологични влияния ще отслабват и ще се чувствате по-добре. През този месец ще имате възможност да се обогатите интелектуално или да получите ценни знания по теми, които ви вълнуват. Ще имате желание да учите, да се развивате и да споделяте наученото с други хора. Ако се занимавате с писане, явявате се на изпити, изнасяте лекции или споделяте мисли и идеи в социалните мрежи, знайте, че през месеца ще имате чудесни възможности да се разгърнете и изявите по най-добрия начин. 

Някои от вас може да получат покана за публично участие или говорене през публика – шанс, от който е добре да се възползвате. Ученето и предаването на информация ще вървят ръка за ръка през периода, а вие ще бъдете в центъра на събитията. Дните 12-15.10 са особено благоприятни за вас – ще имате късмет в начинанията, а в личен план ви очакват приятни срещи и разговори. Този период е чудесен за провеждане на преговори и сключване на договорки.

Риби

Първите дни на октомври може да минат много приятно за вас, ако се чувствате комфортно сами със себе си и обичате да прекарвате време в усамотение. Бихте могли да почетете книга, да погледате филми, да правите йога – каквото и да е, важното е да ви носи удоволствие. Намалете външните активности – от 4-5.10. нататък може да ги възобновите, защото нивото на енергията нараства, а с него и желанието да сте активни и да се захванете с повече дейности. 

Дните в средата на периода са по-напрегнати в емоционален и социален план, така че тогава е по-разумно да намалите срещите. Стойте далеч от агресивни хора и не влизайте в разправии и конфликти, защото ще ви повлияе зле. Имате ли нещо да кажете, първо си дайте време, за да обмислите кога и как да го направите най-добре. 

Ако случайно не се чувствате в кондиция, обърнете внимание дали не сте заобиколени от хора, които ви влияят негативно. Внимавайте за какво харчите времето и ресурсите си – ако ги хабите за неща, които нямат стойност, нищо чудно да сте изморени или изчерпани емоционално. Финансови теми ще излязат на дневен ред, може да делите или да обединявате ресурси с друг човек. 

Ако се занимавате с бизнес, може да сключите успешно сделка или да подпишете важен договор – периодът е подходящ за подобни съвместни проекти и инициативи. В емоционален план обаче продължава тенденцията за нестабилност – емоциите може да са както много горещи и трудни за понасяне, така и минорни като тъга и униние. Приемете ги и изчакайте да отминат – скоро и това ще се случи.


Още по темата: общо новини по темата: 268
01.10.2024 »
30.09.2024 »
29.09.2024 »
27.09.2024 »
26.09.2024 »
24.09.2024 »
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Пожари 2024
България в еврозоната
Борба за влияние в Близкия Изток
Бюджет 2025
Катастрофи в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията