ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
В каква форма искате да бъде маслото? В тази страна го направят по желание на клиента | ||||||
| ||||||
В северната част на Франция тучните пасища осигуряват перфектните условия за производство на масло. За един килограм са необходими около 18 литра мляко. Сметаната се разбива с машина и се отделя от млякото за една нощ. След това преминава през различни фази. Първата е бита сметана. После започва образуването на маслени зърна, когато мътеницата вече се е отделила от маслото. След измиване още два пъти с вода маслото е готово за първия тест за качество, информира NOVA. Рафинирането на маслото е също сложен процес. Месенето не само го прави по-меко и гладко, но има и други ефекти. В маслото все още има вода, която може да се изцеди допълнително, ако се добави сол в машината за месене. Тя вкарва въздух,за да може маслото да разгърне всичките си аромати. Така се получава масло с копринена текстура, готово за консумация. В работилниците маслото се оформя по желание на клиента – като конус, кръг или правоъгълник. Слагат се и печати за частни клиенти. Рафинираното масло също се предлага в различни вкусове като водорасли, домат, босилек или пушена сол. Цената му е два пъти по-висока от тази на нормалното органично масло. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета