ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Уникалната рецепта на Мариела Нордел за Шведска кална торта, перфектна за Свети Валентин | ||||||
| ||||||
През годините е работила различни неща – от пиар на популярни чуждестранни личности до ресторантьор. Рецептата, която ще ни представи днес е Шведска кална торта. "Тя винаги създава незабравимо впечатление, много пристрастяваща и е много лесна за приготвяне. Рецептата е - разтапяте на водна баня 200 грама краве масло с 200 грама шоколад. Ако имате възможност, използвайте черен, но и с всякакъв друг става вкусно. През това време разбивате 4 жълтъка със 150 мл захар до побеляване - трябва да се разбият с миксер и отделно четирите белтъка с една щипка сол и с 1 чаена лъжичка лимонов сок, докато станат на твърдя пяна. Разбитите белтъци и жълтъци се смесват внимателно, да не спаднат, с шпатула много леко. И всичко прибавяте към шоколадовата смес, разтопения шоколад с маслото, което сте разтопили. Добавят се 250 мл брашно, разбърква се и се изсипва в намаслена форма за торта 19 или 21 см. Забележителното тук е, че се пече много малко - 15 минути на 175 градуса. Няма да се притеснявате, ако отвътре, като я пипнете е мека, тя после се втвърдява допълнително. Оставяте я да изстине. При поднасяне се поръсва отгоре с пудра захар и може да компанирате с топка ванилия сладолед или разбита на сняг сметана, с плодове - малини, ягоди. Всичко това е подходящо", разказа Мариела Нордел. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Обстановката на АМ "Тракия" – в ролята на репортери са самите шофьори
08:28 / 30.11.2024
Животновъди от района на Велинград посрещнаха изгрева с нов протест
08:27 / 30.11.2024
Доц. Наталия Киселова: Искам да се извиня на всички български граждани
11:01 / 30.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета