ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Уникална рецепта за маскарпоне! Не сте яли такова | ||||||
| ||||||
През 2016-та той печели приза "Готвач на България“ в най-голямото кулинарно състезание, организирано от Българска Асоциация на професионалните готвачи. Преди това в САЩ, щата Вирджиния, печели приза в категорията "Най-добър кулинарен студент“. Шеф Тодоров има два ресторанта. Първият е наречен Fake French, в който предлага авторска кухня с френски техники и български продукти. Другият - The Sando Shop, се заиграва с азиатските вкусове и от няколко години е част от столичната street food култура. Първата рецепта, която ще ни представи днес, е десерт с маскарпоне. "Маскарпонето е възможно най-лесният вариант за десерт. Разбиваме маскарпоне със сметана, малко пудра захар и малко лимон вътре. Няма някакво съотношение, което трябва да спазваме. Слагаме малко лимонова кора, ванилова есенция и бял шоколад. Десертът се пече във фурната на 160 градуса за около 5-6 минути, за да стане хрупкав. Трябва да придобие кафеникав цвят. След това го пасираме и добавяме някакъв плод, например малина. Най-лесният вариант е да сложите плодовете в един блендер и да ги пасирате. Ще станат почти като сок, като може да добавите малко захар, лимон и прясна мента вътре. Вземате една чаша и слагате първо от крема с маскарпоне, после червените малини, след това пак крем, пак малини и отгоре от печения шоколад“, разказа шеф Тодоров. |
Още по темата: | общо новини по темата: 10 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета