ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Този зеленчук има само 39 калории и е идеален за отслабване
Автор: Екип Sofia24.bg 15:20 / 18.09.2024Коментари (0)1002
©
Ако вече сте започнали да добавяте към диетата си здравословни ястия за отслабване, променили сте тренировъчния си режим и сте се отказали от лошите навици, време е да направите следващата стъпка - задължително да включите в ежедневното си хранене един зеленчук, според диетолога Ким Явиц. Специалистът обяснява защо този зеленчук е най-добрият избор за тези, които искат да отслабнат. 

Най-добрият зеленчук за отслабване

"Чушките са вкусни и засищащи, а освен това са с много ниско съдържание на калории, което ги прави идеални за отслабване“, казва д-р Явиц.

"Този зеленчук съдържа само 39 калории на чаша - минимално въздействие върху дневния ви прием на калории. Освен че са с ниско съдържание на калории, чушките съдържат около три грама фибри на чаша и имат високо съдържание на вода. Според едно голямо проучване яденето на храни с високо съдържание на вода и фибри има положителен ефект върху загубата на тегло", добавя експертът. 

Друга сила на чушките е високото им съдържание на витамин С. Една чаша червени чушки съдържа приблизително 190 милиграма витамин С - повече от два пъти препоръчителния дневен прием за възрастен. Малко проучване установи, че хората с достатъчно витамин С изгарят 25% повече мазнини по време на тренировка в сравнение с тези с дефицит, обяснява д-р Явиц. 

Ако искате да ядете повече чушки, има много начини да ги включите в ежедневното си меню. Д-р Явиц препоръчва да добавите нарязани чушки заедно с лук към бъркани яйца за закуска, да похапвате чушки с хумус между храненията или да добавите печени чушки към салата на обяд. 

"Любимата ми рецепта за вечеря са пълнени чушки: пълня ги със смес от подправено постно телешко месо, лук, чесън, домати и малко сирене, след което пека до омекване“, споделя специалистът.

Важен ли е цветът на чушката?

"Жълтите, оранжевите и червените чушки идват от същото растение като зелените чушки, просто са по-узрели“, отбелязва диетологът.

Тя подчертава, че независимо от цвета, всички видове чушки имат еднаква калоричност и макроелементен състав, пише actualno.com.

"Цветовете обаче имат значение по отношение на хранителните вещества. Например, оранжевите чушки съдържат антиоксиданта лутеин, който помага за намаляване на възпалението. А червените чушки са богат източник на бета-каротин, който подпомага здравето на очите. Затова трябва да редувате различни цветове, за да получите максимална полза“, заключава д-р Явиц.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията