
ЗАРЕЖДАНЕ...
Този плод е богат на витимин C и помага за по-добро храносмилане | ||||||
| ||||||
Неговата родина е Еквадор, но се отглежда и в Нова Зеландия, както и в САЩ, ЮАР и средиземноморските части на Европа. Бабакото е планинско растение, което достига до над 3 метра височина. На дългото му стъбло освен листа се появяват и плодове. Любопитно е, че бабакото ражда само женски листа. Много малко от тях имат семена. Този плод е нискокалоричен. Съдържа папаин, витамин С и хранителни влакна. Папаинът е ензим, който помага за по-пълното и по-бързо смилане на белтъците в храната ни. Бабакото има жълт цвят, тънка кора и вкус, който е нещо средно между вкуса на ягодата, ананаса и банана. Отличава се с голяма трайност. Плодовете обикновено се консумират сурови. |
За контакти:
тел.: 0700 45 024
novini@sofia24.bg