ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Това са едни от най-консумираните зеленчуци у нас | ||||||
| ||||||
Това е зеленчук, който съдържа много витамини (А, Е, С, Н, група В, РР, бета-каротин), минерални соли и микроелементи. Sofia24.bg ще ви разкаже за тези нискокалорични зеленчуци. Поради ниското си съдържание на калории, те често биват включвани в много различни диети. Богати са на пектини, благодарение на които се нормализира водно-солевият баланс в организма и се пречиства кръвта. Те съдържат много антиоксиданти, които обаче могат да се разрушат при топлинна обработка. Някои от тях могат да се консумират директно сурови, като съставка на салати. Колкото по-млади са тиквичките, толкова по-вкусни са. Те също имат високо съдържание на витамин С, въпреки че на вкус съвсем не е кисел. Италианците са първите, които са започнали да консумират самите тиквички, а не техните семена или цветя. Цветове от тиквички в Гърция ги пълнят с ориз, сирене и ароматни билки и ги пекат в доматен сос или ги пържат във фритюрник. Много обичани са и от италианците, както и от французите, които също ги приготвят по различни начини. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Обстановката на АМ "Тракия" – в ролята на репортери са самите шофьори
08:28 / 30.11.2024
Животновъди от района на Велинград посрещнаха изгрева с нов протест
08:27 / 30.11.2024
Доц. Наталия Киселова: Искам да се извиня на всички български граждани
11:01 / 30.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета