ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Тези природни храни ще подсилят имунната ви система и ще ви донесат редица ползи за здравето през есента | ||||||
| ||||||
Те са вкусни и изключително полезни, тъй като са сред най-витаминозните и богати на полезни вещества. Тези природни храни за есента са перфектни за приготвянето на натурални сокове и смутита, които ще подсилят имунната ви система и ще ви донесат редица ползи за здравето. Ябълки Следвайте английската поговорка и похапвайте поне по една ябълка на ден. Ежедневният прием на ябълки намалява холестерола. Благодарение на фибрите в състава им, те потискат апетита и спомагат процесите на отслабване. За това помага и урсоловата киселина, съдържаща се в ябълките. Нар Вкусният нар е богат на антиоксиданти и калий. Изследванията показват, че нарът е истински еликсир за здравето ни. Цвекло То може да се приема сурово, на салата, или печено. Фолиевата киселина и батаинът в него спират възпалителните процеси в тялото. Червеният цвят на цвеклото пък се получава от пигмент, който има изразени антиракови свойства. Брюкселско зеле Често пренебрегвано, особено от малките деца, брюкселското зеле е един от най-полезните зеленчуци изобщо. В него се откриват витамин C, витамин К и безценните Омега-3 мастни киселини. Поради това е добре да му дадем шанс и по-често да го поднасяме на трапезата. Тиква Богата на фибри и пълна с калий и витамините А и С – перфектен избор за есенна храна. Освен това тиквата е нискокалорична и е подходяща за всеки разтоварващ режим. Пащърнак Източник на калий и богат на фибри, този на пръв поглед неугледен зеленчук е изключително полезен, пише gotvach.bg. Успешно може да го включите във всякакви сосове, супи и ястия. Той има приятен и доста сладък вкус, наподобяващ този на орехите. Фурми Изключително вкусни и полезни, те могат да се похапват сурови, както и добавени към десерти, яхнии и други сезонни ястия. В тях има малко мазнини и много калий и фибри. Киви В него има повече витамин С, отколкото в портокалите. Сред останалите полезни вещества, кивито радва с мед и калий. Ряпа Един от най-добрите есенни зеленчуци. Корените на ряпата са източник на витамин С, а в листата ѝ се откриват витамините А и К, както и фолиева киселина. Карфиол Този невероятен зеленчук се използва в приготвянето на редица есенни ястия. Чудесен източник на витамин С, той намалява нивата на холестерола и предпазва от рак. |
Още по темата: | общо новини по темата: 150 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Абонамент
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове? | ||
Да (578) | 53% | |
Не (399) | 37% | |
Не мога да преценя (109) | 10% |