
ЗАРЕЖДАНЕ...
Тези храни подхождат идеално с бяло вино | ||||||
| ||||||
Бялото вино съществува от около 2500 години. Днес съществува в различни разновидности - сухо, пенливо, в съчетание с различни храни. Бялото вино е най-консумирано сред основните видове вина, които са три - бяло, червено и розе. Разнообразието им идва от големия брой разновидности грозде, методите на производство и съотношението на остатъчната захар. Съчетаването на бяло вино с храна е цяло изкуство и който владее неговите принципи, може да се възползва максимално от удоволствието, което дава пиенето на това вино. Принципи на съчетаване на бяло вино с храна Белите вина са фини и меки на вкус, затова се съчетават добре с леки ястия, приготвени с малко подправки. Леки предястия, включително плодове, се съчетават добре с белите ликьори, които също са леки. По-тежките бели вина и розето имат по-експресивен и силен вкус и затова са подходящи за пържени, задушени и пушени храни. Ето кои видове бели вина с кои конкретно храни се съчетават най-добре. Риба Любителите на рибните специалитети знаят, че рибата се съчетава с бели вина. Тънкост е, че най-добре рибата да бъде печена или задушена, при положение, че виното е по-плътно и с по-силен аромат. За пържената риба са подходящи по-свежи бели вина. Шардоне и Совиньон блан са вината, подходящи за риба, особено добър тандем правят със сьомга. Морски дарове За мидите и калмарите се препоръчват Совиньон блан и Ризлинг. Те имат специфични нотки във вкуса, които ги правят идеални за тези вина. За скариди и раци по-добри са Мускат и Траминер. Сирена Сирене и вино е класика в комбинирането. За меки сирена и пушена моцарела опцията е Траминер. За по-ароматните вина се препоръчва по-ефирен вкус на сиренето. Пилешко месо Шардоне е предпочитано вино за пилешко месо заради заради деликатния си златист цвят и специфичен вкус. Върви както с печено, така и с панирано пиле. Зеленчуци Зеленчуци на грил и пресни салати са подходящ тандем за Совиньон блан и Шардоне, пише gotvach.bg. Имат лек билков и плодов вкус, съчетаващ се добре със зеленчуковия. Плодове Плодове и вино също е класическа комбинация. Мускатът е сладко вино, което върви както самостоятелно, така и с плато плодове. Нека са предимно цитрусови. |
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове? | ||
Да (585) | 53% | ![]() |
Не (406) | 37% | ![]() |
Не мога да преценя (112) | 10% | ![]() |
За контакти:
тел.: 0700 45 024
novini@sofia24.bg