ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Тази подправка идва от индийската кухня, но толкова подхожда на българските манджи, че вече си я приватизирахме | ||||||
| ||||||
Корените на кърито може да проследим в индийската кухня, откъдето се смята, че произлиза. Днес обаче тази ароматна смес се използва дори повече в азиатската и южноамериканската кулинария. С името Къри се обозначава и ястието със сос, приготвено с едноименната подправка. Най-много и различни рецепти с къри има в кухните не само на Индия и Китай, а на Мексико, Тайланд и на Антилските острови, разясняват експертите от gotvach.bg. Всъщност всяка смес къри има своя отделна самоличност, която допълва и завършва кулинарната магия на основните продукти, с които се приготвя ястието – месо, риба, пиле, зеленчуци, ориз, боб и др. Стара традиция в Япония изисква кърито да се консумира 125 пъти годишно, като в страната то най-често се съчетава с ориз и мариновани зеленчуци. В британската кухня къри се нарича сос за месо, който основно се състои от чесън и джинджифил. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Влак с близо 60 пътници дерайлира на гара в София
20:05 / 23.11.2024
Катастрофа затруднява движението по Подбалканския път
17:01 / 23.11.2024
Коледна приказка: Най-красивите базари в Европа през 2024
16:19 / 23.11.2024
Голям шеф в банка и работещ в телевизия изнудвани с голи гей снимки
12:26 / 25.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета