ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Световноизвестен готвач: Моят син е осиновен от Пловдив. България не получава достатъчно признание за кухнята си
Автор: Екип Sofia24.bg 10:15 / 04.12.2023Коментари (0)662
©
Този декември светлините на прожекторите ще са насочени към първото издание на "Биоресткъп", посветено на темата "Гастрономия и бар култура". Форумът ще се проведе от 5 до 7 декември. На едно място ще се съберат професионалисти, лектори и жури - едни от най-добрите в света.

За първи път ще има и изцяло международно жури, което ще оценява отборно талантите в състезателната програма за готвачи. Един от тях ще бъде световноизвестният готвач шеф Едуард Азуаза.

"Изключително изненадан съм относно равнището на готвачите в България. Идвам за десети път в България. Първият път беше още през 90-те години. От вашата кухня ми харесват много маринованите зеленчуци, киселите краставички, как приготвяте агнешкото месо, защото са много сходни с практиките в кухнята в Румъния. Изпитвам силна връзка с България, тъй като моят син е осиновен от Пловдив", каза самият шеф Азуаза в студиото на "България сутрин".

Световноизвестният готвач разкри, че страстта му към готвенето се е появила още от ранна детска възраст, готвейки с баща му вкъщи.

"Когато готвя, аз се забавлявам. Много обичам и да си хапвам. Кухнята е място за експериментиране", смята гостът.

Като жури Азуаза коментира, че за него най-важно ще бъде развитието на потенциала на българските готвачи. "На първо място готвачите трябва да познават местната кухня. Готвейки техники, нови методи, за да се подобри вкусът и текстурата на храната. Никога не казвам, че нещо е грешно", уточни шеф готвачът пред Bulgaria ON AIR.

Азуаза разкри и какви са железните правила в неговата кухня: "Най-важна е чистотата. Да влизаме в кухнята с огромна усмивка".

Освен паричната награда в състезанието, важна е и визията на представа в Европа относно българската национална кухня, подчерта той.

"България не получава достатъчно признание предвид качеството на кухнята. Извън България няма достатъчно публичност", на мнение е известният готвач.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
Бюджет 2025
Влизането на България в Шенген
Почина Лиъм Пейн
51-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията