ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Според учените: Яденето на този плод може сведе до минимум риска от сърдечен пристъп | ||||||
| ||||||
В Испания и в някои страни от Латинска Америка има традиция в новогодишната нощ хората да изяждат 12 гроздови зърна при отброяването на последните секунди от старата година, по едно при всеки камбанен звън. Отглеждането на вино е най-голямата хранителна индустрия в света, тъй като има около 60 вида грозде и над 8000 сорта. Има 7 различни цвята грозде: червено, зелено, бяло, черно, лилаво, синьо и златисто. За производството на една бутилка вино е необходим около 1.1 кг грозде. Гроздето се използва за лекуване на астма, подобрява храносмилането, помага при мигрена, бъбречни заболявания и преумора. Казват, че помага и при болестта на Алцхаймер, както и при сърдечни заболявания. Учените също така смятат, че яденето на грозде може сведе до минимум и риска от сърдечен пристъп. Малко известно е обаче, че гроздовите семки всъщност са по-полезни и от самия плод. Те са богати на танини, витамини и флавоноиди. А екстрактът от тях се смята за един от най-мощните антиоксиданти. Прясното грозде може да се съхранява в хладилник за два до три дни, когато се съхранява увито или в найлонов плик, или в покрит съд. Италия комбинира успешно дългата история на винопроизводство и перфектния климат. Страната дава една четвърт от глобалното винопроизводство. Испания е страната с най-големи лозови насаждения в Европа, но не произвежда най-много вино. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Голям шеф в банка и работещ в телевизия изнудвани с голи гей снимки
12:26 / 25.11.2024
След като влак дерайлира край София: Възстановено ли е движението?
08:32 / 24.11.2024
Слънчева неделя с температури до 10 градуса
08:29 / 24.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета