ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ще пие ли някой повече минерална вода "Девин"?
Автор: Екип Sofia24.bg 12:57 / 07.08.2023Коментари (5)205
©
В резултат на замърсяване в Девинска река е измряла почти всичката риба в градската част на Девин, където има обособена зона за спортен риболов на балканска пъстърва.

Причина за мъртвата риба е нерегламентирано заустване от Девин ЕАД. Причината е подмяна на помпи, в следствие на което отпадъчните води от дейността на предприятието не се изпомпват до канализационната мрежа на град Девин. Заустените отпадъчни води са от производствената дейност на предприятието и с битово-фекален характер – от поддържането на санитарно-хигиенните условия в помещенията.

Ръководството на бутилиращата компания "Девин“ ЕАД призна, че е източник на замърсяването, избило рибата в река Девинска.

"Девин“ ЕАД е отговорна компания, която стриктно спазва всички законови изисквания и разпоредби. Провеждат се вътрешни ежегодни мониторингови програми и планове за управление на водите, включително чистота на речното корито и води на р. Девинска, както и отпадните води от дейността на предприятието. От 2021 година в компанията доброволно са въведени най-стриктни изисквания на Алианса за отговорно управление на водите", това гласи официалната позиция на компанията,

Коментар по този случай направи журналистът Иван Бакалов:

"Ще пие ли някой повече минерална вода "Девин“?

След като бутилиращата фабрика е пуснала такава отрова, че три километра по реката има умряла риба – пъстърва, мряна, всичко – възниква въпрос – с какво я произвеждат тая вода?

И защо никоя телевизия не пусна репортаж да покаже отровената река с умрялата риба? Отговорът е прост – защото "Девин“ е голям рекламодател. Дори БНТ, която има ограничения за реклама и е обществена, не показа бедствието.

Съвсем не е дребен въпрос това, дължат ни обяснение – каква е отровата, как се бутилира тази вода?

Аз за себе си трайно ще бойкотирам вода "Девин“, има достатъчно голям избор на води".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако технологията при "Девин" е тази, то логично е да се запитаме дали не е сходна и при другите компании за минерална вода у нас. Редно е да има отговори и сурови санкции. Аз също много рядко консумирам минерална вода, от много години насам (освен ако ситуацията го налага - например в лечебно заведение), вкъщи сме с кана с филтър. А автоцензурата при големите ни, уж национални, телевизии само подронва доверието у тях и убеждението, че не информират, а манипулират. А Денков се загрижил, че СЕМ не си вършели работата - сигурно е потребна още по-голяма цензура, според него.
+2
 
 
"Минералната" вода Девин не я пия от преди 15-тина години, след като разбрах от къде я пълнят. В пълна заблуда трябва да сте, ако смятате, че тази вода се вози от Девин. Само си помислете колко ще струва тази вода докато стигне до Варна!
+1
 
 
Филтър за кана е около 5 лева и филтрира 200 литра вода. Това са 20 туби "минерална" по около 4 лева. Ха смятайте - май-малкото се спестяват пари. За другото няма смисъл да говорим. :-)))))
До кога Тиквеницзи ще управляват България?
на 07.08.2023 г.
+2
 
 
Дали няма да се окажем пастърви? Българи са ! Как да им хванеш вяра! Ако беше през социализма! Щеше да бъде друго! Тогава все пак имаше регламент и надеждно ОТКК!
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пожари 2024
Лято 2024
Газови доставки
Водна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията