ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Шеф Тодор Танчев за науката и изкуството в кулинарията и за концептуалната фюжън кухня на българска почва | ||||||
| ||||||
Шеф Танчев сподели, че когато със съпругата му са решили да се установят в България, след продължителна работа в най-различни точки на света, е било предизвикателно за тях да утвърдят модерната и по-скоро непозната кухня на българска почва. Сега, шест години по-късно той отбелязва, че гостите на ресторанти в България са много по-отворени към новото и различното, дори го търсят и имат по-развити критерии за качество на предлаганите ястия. Менюто, което шеф Танчев и съпругата му са изготвили, е съчетание от няколко различни кухни, като може би най-впечатляващите са перуанската и фюжън комбинацията от "азиатска кухня с френски привкус". За да бъде на висота ресторантьорската услуга, шеф Танчев определя като приоритетно важни качеството на продуктите и по-специално - да се използват местни продукти с непроменливо високо качество, създаването на рецепти с перфектни пропорции и стриктното им следване и умението да общуваш с екипа си. Повече за интересния професионален път на шеф Танчев и съпругата му Мелиса, примери за любими рецепти, какво е научил в Катар и как семейството е взело решение да се установи в България, може да чуете в аудиофайла към статията. Както слушателите на "Животът на Фокус" знаят, всеки понеделник, след 19:00, Надя Брайт ги запознава с изтъкнат шеф готвач, който ни разказва любопитни подробности буквално "от кухнята" и чиито рецепти след това може да слушаме цяла седмица в рубриката на предаването "Денят като гозба". |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове? | ||
Да (578) | 53% | |
Не (399) | 37% | |
Не мога да преценя (109) | 10% |