ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Шеф Кустев: За два месеца станах като Конан Варварина | ||||||
| ||||||
На моменти chef Кустев не се изразява съвсем политически коректно, а това го прави още по-симпатичен. Заявява: "Не е задължително шеф готвачът да е дебел!" Как така? - питам го. И той обяснява: Това е остаряло виждане. Живеем в модерни времена - телефони, интернети, чат, джипита. Защо един шеф е дебел? Защото не се храни правилно. Работата в кухня е изключително тежка, винаги се яде на крак, по-често - каквото ти падне. Макар че напоследък се налага тенденцията да има стаф храна, тоест храна за персонала, както и определено време преди работа - да кажем, между 11.30 и 12 ч. и вечер около 30 минути, в които работещите в кухнята да ядат, но общо взето готвачите се хранят неправилно. Тогава ти как постигна своя външен вид? Един ден забелязах, че не мога да си връзвам връзките на обувките и че съм 87 кг. Изморявах се по-лесно, не можех да се фокусирам добре и се обадих на моя приятел Тодор Лазаров-Джуджето. Той е каскадьор, сега вече координатор и шеф на каскади. Дублирал е Брад Пит в "Троя". Казвам: "Джу, дай някакви упражнения!". Започнах да тренирам, но след месец без резултат му се обадих пак. "Ето ти телефона на Митко Бъзотев" - каза Джуджето. Митко ме накара да си пусна пълна кръвна картина, разгледа резултатите и ми направи програма за тренировки и хранителен режим. Взимам и протеини. Стартирах през февруари 2019 г., преди да вляза във "Фермата". Хранех се по шест пъти на ден с малки порции, без въглехидрати, захар и млечни. Подправях само със зехтин и лимон и за два месеца станах като Конан Варварина. В края на май беше последният кастинг за "Фермата". В началото на снимките през август другите участници не можеха да повярват какво се е случило с мен. Как се нареди сред тримата в журито на MasterChef? Работя с MasterChef от самото начало - от осем години. Бях в екипа, който избираше участниците още в първия сезон. Предложиха ми да съм в журито. Направих им хубаво шоу по време на селекцията, освен това предсказах участниците, които ще се класират на първите три места по време на кастинга и че победител ще е Симеон Червенков. Но може би не бях готов. Сега съм много по-уверен и спокоен и неслучайно съм Безкомпромисния в журито. И там идва въпросът какви качества трябва да има един шеф, за да стане част от журито на MasterChef. Със сигурност е важно да има опит, да е бил "в боя", да е работил на всички възможни позиции и нива в кухнята, да е правил алакарт, банкетинг, кетъринг, десерти, файн дайнинг. Да има усета и да е работил с възможно най-много продукти. И не на последно място, извън чисто кулинарните познания, един шеф-готвач трябва да има поглед и над това как функционира един ресторант и да може да сглоби цялата картина. Каква е книгата, която подготвяш? Името й е "69 рецепти на шеф Кустев". Следващата книга ще е "Шеф Кустев и приятели". Отново ще включва 69 рецепти и заедно двете ще се продават на цена 69 лева. Защо избра това число? Защото съм нестандартен - забелязва шеф Кустев. |
Още по темата: | общо новини по темата: 6055 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/1010 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Голям шеф в банка и работещ в телевизия изнудвани с голи гей снимки
12:26 / 25.11.2024
След като влак дерайлира край София: Възстановено ли е движението?
08:32 / 24.11.2024
Слънчева неделя с температури до 10 градуса
08:29 / 24.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета