
ЗАРЕЖДАНЕ...
Шеф Георги Иванов: България със сигурност ще има ресторант със звезда Michelin | ||||||
| ||||||
"Нужно е огромно усилие – първо, професионално, защото Michelin Guide следи шеф готвачите – тяхното сиви, тяхната презентация, в какъв процес са се развили, къде са се обучавали, с кого са работили", заяви той. Той обясни и какви са изискванията към ресторантите, за да могат да получат високия приз. "Те (бел. от ред. - Michelin Guide) държат на базата продукти, да са местни. Самият ресторант, ако отворите в Испания, например "Азурменди", шефът му на около 32 години вече имаше три звезди Michelin. Другото е виненият лист. Искам да ви кажа, че големите изби в Европа, реколтите им са букнали от големите ресторанти и хотели за поне 5 години напред. Избите, които произвеждат вино, всяка година е различно, това се следи изключително точно", каза шеф готвачът. Шеф Иванов разказа, че през 1986 година ресторантът "Преслав", който се намирал в хотел "Шератон", със сигурност е заслужавал звезда Michelin: "Сервитьорите бяха с фрагове, сервираха като по часовник и бяха феноменални. Още като влезеш в ресторанта, той беше целият червен, това беше първата заявка за Michelin Guide". Ася Александрова |
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове? | ||
Да (586) | 53% | ![]() |
Не (407) | 37% | ![]() |
Не мога да преценя (112) | 10% | ![]() |
За контакти:
тел.: 0700 45 024
novini@sofia24.bg