ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Розовият шоколад предизвиква истински фурор | ||||||
| ||||||
"Създаването на шоколад може да бъде и изкуство когато си падне в ръцете на майстор, изкуство, което е едновременно и кулинарно, и визуално, и с него да се правят наистина големи красоти. Розовият шоколад или "ruby“ на английски, което означава "рубин“ и естествено идва от цвета, се появява през 2017 година, когато е представен официално на търговското изложение в Шанхай,“ разказа тя. Журналистът обясни още, че разработеният от швейцарския производител на какао Barry Callebaut розов шоколад предизвиква огромен фурор в Instagram, където тенденцията да се снимат и показват шарени храни, оцветени като дъгата, набира все по-голяма популярност. Така и розовият шоколад попада сред популярните кадри в социалната мрежа. Вкусът на розовия шоколад изключително пасва на цвета му, смята още тя – това е вкусът на горски плодове с лек цитрусов нюанс. "Производителите уверяват, че всички тези цветови и вкусови характеристики са постигнати благодарение на технологията за обработване на какаовите зърна, но без те да са генно модифицирани. Това, което издават, е, че ферментацията е ключовият момент тук.“ |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Такситата блокират АМ "Тракия", пускат само коли на специален режим
11:43 / 20.11.2024
Задържаха моториста, блъснал баба и внуче на столичния булевард "Гешов"
08:04 / 20.11.2024
Абонамент
Анкета