ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Родни звезди пропищяха от измама в социалните мрежи
©
Фалшиви профили с лицата и имената на родните звезди вилнеят из социалните мрежи.  В последния месец Яна Маринова води класацията с 5 нови, а попфолк певецът Крум с 2 нови само за седмица. Владо Карамазов пък се оплака от хакери от Африка, а от името на колегата му Башар Рахал крадат пари. 

Благотворителност

Измамник вършее като Башар Рахал, стана ясно от стори на актьора в Инстаграм. "Този "ерген" се представя за мен и събира пари за фалшива благотворителна кампания за деца. Ако ще давате пари, направо на мен", написа Рахал и изтипоса поредния фейк профил с неговото лице. Още в началото на годината той обяви война на клонингите в социалките. Тогава популярният актьор реши да опита да се пребори с множество фалшиви профили, създадени с неговото име в социалните мрежи и най-вече във Фейсбук. Той качваше техни снимки в личните си страници и апелираше последователите си да ги докладват като фалшиви. За жалост неприятната ситуация наскоро пак се повтори, но не само с него.

Актьорът Владимир Карамазов се оплака, че за една седмица измамници от Африка са направили три фалшиви профила на него. "Взеха много да ми писват“, каза звездата и показа в нета снимки на страниците с негови снимки. "През последната година животът ми се върти всекидневно около тях. Допреди малко съм трил коментари от нова фалшива страница, от която бълват едни и същи сладникави текстчета като " Благодаря ви много за любовта... Използвам възможността да благодаря на вас, които си отделяте от ценното време... Изпратете ми съобщение и ще се видим". Разбирам, че човек не се замисля много, но наистина не е трудно да се различат тези фалшиви профили“, споделя самият той. "Те са скалъпени, слагат картинки на синята отметка, която посочва истинските профили. Но тази отметка, ако е истинска, е до името на профила, не е картинка. Активирали са се хакери от африканските страни. Пишете ми буквално хиляди съобщения всекидневно дали този профил не е мой“, допълва още Владо. Карамазов посъветва почитателите си директно да блокират показаните от него профили, за да не станат жертви на тях, като голяма част се оплакаха, че получават съобщения и покани за приятелство. "Чувал съм за схемите им и как събират последователи за гадни цели. От вас се иска само 15 секунди да помислите. Това е. Ако помислите 15 секунди и видите профила, веднага ще разберете, че е фалшив. Тази седмица три пъти се занимавах с това - казва той. И допълва: - Писна ми и заради това пиша сега. Имам три профила – един личен, една страница и една фотографска страница. И нямам никакво намерение да си правя четвърта страница".

Ваня Щерева и Яна Маринова се оказаха поредните жертви с фалшиви профили в социалните мрежи. Хакери се представиха за тях и пишат от тяхно име. "Виждала съм, че се случва и на други, сега дойде и моят ред. Моля, докладвайте този профил, ако ви пише някой от него. Благодаря“, възкликна русокосата певица и сподели акаунта. Щерева допълни, че е разбрала за него от нейни последователи, които й показали, че въпросният недоброжелател им пише от нейно име. "Здравей, искам да ви благодаря за вашата любовна подкрепа и ангажираност в моя живот и кариера“, гласи съобщението от фейк профила. "Наблюдателни граждани ме информираха за този профил. Аз не пиша на никого и не поддържам активни чатове, така че ако получите съобщение от мен – не съм аз. Благодаря на Теодор и Христо, че сигнализираха“, допълни още тя.

Актрисата Яна Маринова също се оплака в мрежата, че присъстват редица фалшиви акаунти с нейните имена и снимки. Потребителите по същия начин се представят за нея самата и пращат покани за приятелство на почитателите й.

За щастие те знаели, че това не е тя, и изпратили снимки на всички профили, за да предупреди и останалата част от близките и феновете си. "Ако някой ви пише от тези страници, не съм аз! Нямам чат в Телеграм и където и да било другаде извън страницата, на която публикувам това съобщение и страницата ми в Инстаграм. Благодаря от сърце за прекрасните ни моменти тук! Те имат огромно значение за мен! Чувствам се спокойна, че мога да кажа нещата, които мисля. Мога да бъда критикувана, мога да критикувам, да споделям хубави и тъжни моменти. И да се оглеждам в очите на хора, в чиито умове искам да се оглеждам. Дано да е взаимно!  Моля ви, ако се свързват с вас, докладвайте ги! Имам личен профил във Фейсбук, който е само за лични контакти. Но отново не е нито един от тези на снимката“, споделя Маринова.

Докладване

Попфолк певецът Крум също пострада от недоброжелатели. "В рамките на една седмица направиха 2“, издаде пред "Телеграф“ изпълнителят."Във времето са ми правили много пъти подобни фалшификати, но неприятното е, че това зачестява. Споделих и двата от личния си профил, за да може хората да разберат за тях и да ги докладват. Надявам се от Фейсбук да изтрият и двата профила“, споделя още жертвата пред "Телеграф“. Самият той разбрал от негови приятели и почитатели неприятната новина. "Лошото е, че феновете ми изпратиха как този човек пише от мое име на тях. Съобщенията засега са от сорта на: "Здравей, много се радвам, че си мой фен“ и т.н., но следващото съобщение може да бъде всичко.

Може да им иска пари или друг вид измама. Именно затова предупреждавам всички, за да не се стига до такива ситуации“, обясни Крум. Той сподели, че няма нищо против да се правят фен страници, но не и да се представят за него и да пишат от негово име. "Има много хора, които се подлъгват, че това наистина съм аз, дори и близки приятели до мен. Няколко ме попитаха защо им пращам покана от нов профил“, допълва още той.

Попфолк певицата Софи Маринова също се оплака и сподели фалшиви профили, от които почитателите й да се пазят и да внимават, тъй като клонинга искал дебитните и кредитните им карти.

В началото на годината пък с оплакване стартира актьорът Бойко Кръстанов, чийто хакер го представи за маникюрист. Фалшив Бойко Кръстанов, освен че обикаля интернет пространството, се представя и за маникюрист. С насмешка поредната измама с името си изобличи истинският Бойко, който пусна измамния профил в личните си такива в социалните мрежи. На кадъра, който той качи, виждаме само имената Бойко Кръстанов, а отдолу като професия е написано маникюрист. Няма профилна снимка, а само синьо тикче, с което се подвизава въпросната страница. "Е, бива, бива, ама...“ с чувство за хумор коментира ситуацията актьорът, пише "Телеграф".


Още по темата: общо новини по темата: 1502
22.09.2024 »
22.09.2024 »
22.09.2024 »
21.09.2024 »
21.09.2024 »
21.09.2024 »
предишна страница [ 1/251 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофи в България
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията