ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Рецептата за постен гювеч, от който ще си оближете пръстите | ||||||
| ||||||
Необходими продукти: картофи - 5 - 6 бр. лук - 1 глава моркови - 1 бр. патладжани - 1 бр. малък тиквички - 1 бр малка грах - 1 к.ч. от консерва царевица - 1 к.ч. от консерва чушки - 1 бр. червена чушки - 1 бр. зелена домати - 3 бр. бамя - 1 шепа сол червен пипер - 1 ч.л. брашно - 1 с.л. олио Начин на приготвяне: Картофите се обелват и нарязват на едро. Слагат се на дъното на глинения гювеч. Лукът се нарязва на полумесеци, патладжанът и тиквичката на кубчета, червената и зелената чушка и морковът на едри парчета. Нарязаните зеленчуци се смесват с царевицата и граха. Прибавят се измитата бамя и доматите, нарязани на дребно. Всички зеленчуци се разбъркват и разпределят върху картофите в гювеча. Поръсва се брашно, червен пипер и сол. Прибавя се олио и се налива около една чаша и половина вода. Гювечът се пече на 220 градуса. Постният гювеч със зеленчуци е готов. източник: gotvach.bg |
Още по темата: | общо новини по темата: 15 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Популярен актьор празнува днес
11:22 / 18.11.2024
Тежка катастрофа с пострадали при "Черния кос" в посока София
15:47 / 17.11.2024
Максим Генчев: Димо Алексиев е попаднал в капан
14:25 / 17.11.2024
Ето така изглежда проходът "Петрохан" тази сутрин
08:46 / 17.11.2024
Температурите днес скачат до 10 градуса в София
08:36 / 17.11.2024
Беба: Обичам Виктор
14:38 / 17.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета