ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Проверка показа, че само едно от 10 тествани овчи сирена и кашкавали е приготвено единствено от овче мляко
Автор: Екип Sofia24.bg 11:31 / 24.09.2024Коментари (23)235
© Blagoevgrad24.bg
Сдружение "За достъпна и качествена храна" настоява за законови промени, с които да се завишат санкциите за некоректни производители на млечни продукти, а при многократни нарушения - да се отнема правото им да произвеждат.

По този повод днес от сдружението организират кръгла маса, на която ще представи резултатите от съвместни проверки с контролните органи и ще коментира порочни практики на млекопреработватели, които подвеждат потребителите и застрашават тяхното здраве.

Сдружение “За достъпна и качествена храна" неколкократно оповестява скандални резултати от проверки на млечни продукти, като последните от тях показаха, че само едно от 10 тествани овчи сирена и кашкавали е приготвено единствено от овче мляко, а в обявено като биволско сирене – няма и грам биволско мляко, но особена реакция от контролните институции не последва, съобщава БНР.

Днес сдружението заедно с Националната асоциация на млекопреработвателите организира кръгла маса, на която да  коментира ролята на неправителствените организации за ефективността на  проверките за качествени и безопасни млечните продукти, да настоява за  законодателни промени, които да повишат ефективността на контрола, и да коментира промените в нормативната уредба за БДС и защитеното наименование за произход, която води до  промяна  в детското и училищно хранене.

За пореден път ще се настоява и за възможността - имената на системните нарушители в сектора да влизат в публичен регистър. За участие във форума са поканени Министерствата на земеделието, на  икономиката, на здравеопазването и на образованието, както и представител на МВР и прокуратурата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
преди 31 мин.
0
 
 
Не стига, че няма мляко, че и по 20 лв за кг ще искат, ба*ти наглоте
Aнонимен
преди 3 ч. и 12 мин.
0
 
 
Гръцките сирена и кашкавали също са добри.
Aнонимен
преди 4 ч. и 21 мин.
0
 
 
Ами обявете ги публично! Нека всички да ги знаят и като не купуват техни продукти всичко ще си дойде на място.
Aнонимен
преди 6 ч. и 42 мин.
0
 
 
За това хората ще купуват от Турция млечни продукти,там поне са истински.А нашите боклуци да си ги ядат лъжливите производители!
Aнонимен
преди 7 ч. и 11 мин.
0
 
 
Необходима е промяна в закона и тя е: Да се публикуват имената на производителите - нарушители, които мамят потребителите, а не проверяващите да нямат право да разкриват имената им. Тогава по силата на " естествения подбор" всичко ще дойде на мястото си.
Aнонимен
преди 9 ч. и 38 мин.
+1
 
 
Във всяка друга държава, щяха на третия път, да са ЗАТВОРЕНИ и фалирали, обече тука е ЖУНГЛАТА БУЛГАРИСТАН, и МОШЕННИЦИТЕ винаги ПЕЧЕЛЯТ, и стават МИЛИОНЕРИ, за сметка на нашето здраве, и живот!!! На, контр. органи като, БАБХ не им пука, те вземаха рушвети, за да избият добитъка, на България!!! ????????
Aнонимен
преди 9 ч. и 44 мин.
+1
 
 
Трябва да се разкриват имената на производителите. Не разбирам, защо държавата прикрива, кой работи нечестно и има риск за здравето на потребителите.
Aнонимен
преди 10 ч. и 11 мин.
0
 
 
Половината поне мандри вкарват 500 литра мляко и вадят от тях пет тона продукция. как става това никой журналист или орган не пита!
Aнонимен
преди 10 ч. и 22 мин.
+1
 
 
Единственото нужно, при такавс тотална липса на държава е да се публикуват имената на фирмите. Пазара ще ги оправи. Обаче унас не само, че няма държава ами има и чадъри. Не само, че няма кой да защити правото, ами тоя същи защитава измамниците. ба*ти пародията
0
 
 
Всяка фирма, която бъде хваната в нарушение, да не се глобява, а закрива и то без право собственикът й да има повече такова производство. Крайно време е проверяващите да пишат и имената на тези фирми, които продават некачествени стоки на баснословни цени! Ние, потребителите, няма как да определим по цената качеството! Лъжат ни всички!
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Такситата в Пловдив с нови цени
Предложиха паметникът на Альоша да бъде махнат
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пет трупа открити в Нови Искър
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията