ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Прилича на кафява пръчка, но е полезен и го наричат "растение стрида" | ||||||
| ||||||
Външните слоеве могат да бъдат изстъргани. Коренът трябва да се потопи в студена вода, за да запази цвета си. Ако са твърде жилави за ядене, те могат да се сварят с щипка сода за хляб, но водата трябва да се смени след това. Суровите млади корени могат да бъдат настъргани и да се използват в салати, но по-старите корени е по-добре да бъдат сварени. Могат да се добавят към супи, яхнии или пържени картофи. Можем да го използваме като гарнитура към месо, яйца или риба. Суровият овесен корен съдържа 77% вода, 19% въглехидрати, 3% протеин и съдържа незначителни мазнини. Това е един калоричен зеленчук. 100 грама доставя 82 калории и умерено съдържание на рибофлавин, витамин В6, витамин С, манган и фосфор. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Влак с близо 60 пътници дерайлира на гара в София
20:05 / 23.11.2024
Катастрофа затруднява движението по Подбалканския път
17:01 / 23.11.2024
Коледна приказка: Най-красивите базари в Европа през 2024
16:19 / 23.11.2024
Голям шеф в банка и работещ в телевизия изнудвани с голи гей снимки
12:26 / 25.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета