ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Постите започнаха – ето две бързи и лесни рецепти, които можете да приготвите още довечера
Автор: Екип Sofia24.bg 14:19 / 18.03.2024Коментари (0)1442
©
Великденските пости започнаха и ако се чудите какво да готвите прочетете това.

Ще ви предложим две вкусни рецепти за ястия, които са много лесни за приготвяне и при това можете да бъдете напълно спокойни докато ги похапвате, защото няма да нарушите великденския пост.

Вкусни чушки с доматен сос

Необходими продукти: 10 -15 чушки /може и консервирани/, 5 - 6 домата, брашно, 4 скилидки чесън, олио, магданоз, сол на вкус.

Начин на приготвяне: Опечете и обелете пипера, а след това го запържете с малко брашно. Наредете го красиво в голяма чиния.

В същото олио запържете и останалите продукти. Доматите трябва да бъдат предварително обелени и пасирани, а скилидките чесън, по желание - могат да се нарежат или да се оставят цели.

Добавете малко сол и бъркайте ястието, докато не се посгъсти. След това добавете две лъжици брашно, като предварително сте ги размили в малко вода. Бъркайте соса, докато не се получи гъста каша. След това залейте чушките с него, а най-отгоре украсете с нарязан на ситно магданоз. Рецептата е на специализирания сайт gotvach.bg.

Грах яхния

Необходими продукти: 2 - 3 картофа, сол, олио, 1 глава лук, 1 пак. замразен грах, 1 с. л. брашно, 1 ч. л. червен пипер, 3 - 4 скилидки чесън, магданоз, 1 морков, 2 домата.

Начин на приготвяне: Нарежете на ситно лука и моркова и ги задушете в мазнина, към която сте добавили малко вода. Обелете доматите и също ги нарежете на ситно. Пуснете и тях в мазнината за да поврат известно време.

Разбърквайте ястието, докато изчакате водата малко да поизври. Тогава вече можете да прибавете и останалите продукти. Картофите и чесънът се нарязват предварително на малки кубчета.

След като сложите всички зеленчуци, добавете малко топла вода, колкото е необходимо за да ги покрие и отново разбъркайте добре. Посолете яхнията и я оставете да поври около половин час на слаб огън. След това свалете от огъня и поръсете отгоре със ситно нарязания магданоз.


Още по темата: общо новини по темата: 224
13.05.2024 »
11.05.2024 »
08.05.2024 »
07.05.2024 »
07.05.2024 »
07.05.2024 »
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
Бюджет 2025
Влизането на България в Шенген
Почина Лиъм Пейн
51-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията