ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Пликовете за печене – един от хитрите помощници на домакините
Автор: Десислава Томева 16:48 / 05.11.2024Коментари (0)1059
©
Пликовете за печене са чудесен инструмент за всички, които искат да създадат вкусни ястия, като същевременно опростят процеса на готвене и сведат до минимум почистването. Тези пликове позволяват на храната да се задушава в собствения си сос и аромати, създавайки сочни, ароматни и питателни ястия с минимално количество мазнина.

Топлината се разпределя равномерно, което позволява дори и по-жилавите меса, като свинско и телешко, да станат крехки и сочни. Пликовете запазват и витамини и минерали в храната, тъй като готвенето в плик изисква по-малко време и минимално количество вода или мазнина.

Пликовете за печене са подходящи за разнообразни видове ястия. Ето някои идеи:

Зеленчуци

Зеленчуците стават особено ароматни и сочни в плик. Можем да изпечем моркови, картофи, чушки, тиквички, лук и дори гъби. Достатъчно е да ги овкусим с малко сол, черен пипер, чесън и мащерка или розмарин и да ги поставим в плика. Зеленчуците ще се сготвят в собствените си сокове и ще запазят хранителните си качества, като същевременно се получава невероятен вкус.

Месо

Печенето на месо в плик е удобно и гарантирано води до отлични резултати. Можете да използвате всякакъв вид месо – пилешко, свинско, телешко, агнешко и дори по-жилави части като свински ребра или телешка плешка. Пликът запазва соковете и позволява месото да се готви бавно и равномерно. Резултатът? Крехко и сочно месо, което буквално се топи в устата!

Риба

Печенето на риба в плик е чудесен начин да избегнем миризмите, които обикновено остават след готвенето на риба. Рибата може да бъде овкусена с лимон, чесън, копър или мащерка, а пликът ще спомогне за задържането на ароматите и соковете. Резултатът е нежна, ароматна риба, която запазва своята текстура и вкус.

Комбинирани ястия

В пликовете за печене можете да комбинирате различни видове храни и аромати – например пилешки бутчета с картофи, моркови и розмарин. Пликовете позволяват всички съставки да се готвят заедно, като обменят ароматите си и създават хармонично ястие, готово за сервиране директно от фурната.

Важни съвети при използване на пликове за печене

– Оставете малко място за разширяване. Храната ще отдели пара и това може да разшири плика по време на печене. Оставете малко въздух вътре или пробийте малка дупка, за да избегнете излишното надуване.

– Печенето в плик обикновено изисква по-ниски температури и по-кратко време в сравнение с традиционното печене. Проверете опаковката на пликовете, за да се уверите, че ги използвате правилно.

– Не се колебайте да експериментирате с подправки и билки. Пликовете позволяват всички аромати да се задържат вътре и така добавените подправки ще допринесат за още по-богат вкус на ястието.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията