ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Огнян Димитров: Етеричните масла са квинтесенцията на природните ресурси
Автор: Георги Иванов 15:31 / 18.07.2024Коментари (0)895
©
По време на COVID пандемията евакуирани на вилата се заехме да създадем някакъв поминък със средствата, с които разполагаме. Там се роди идеята за един продукт със 7 етерични масла казва се “Аромат на здравето",  той е всеобхватен, универсален, и се превърна в най-добрият ни продукт. Това каза за предаването “Денят на фокус" по Радио “Фокус" Огнян Димитров.

 

Според Геновева Владимирова здравето ухае на благодат. Стриктно спазват пропорцията на 7-те етерични масла, и отношението им към продуктите. То се усеща не само в съдържанието, но и във външния вид на продуктите, които произвеждат.

 

“Етеричните масла са квинтесенцията на природните ресурси и растения. Обонянието  е един от най-важните ни органи,  чрез него организмът разбира кое е полезно за нас като храна, като обстановка, като всичко.  Сексуалните отношения между индивидите се базират до голяма степен на феромоните, които преминават през обонятелните ни органи", обясни Огнян Димитров.

 

“Ценителите на аромата винаги усещат кога той е създаден с природни съставки или с химически или синтетични, с каквито са 99,9% от парфюмите. Когато човек усети комбинация от чисти етерични масла, тогава цялото тяло започва да тържествува и всяка една клетка като че ли се събужда и преражда. Етеричните масла от билките съдържат  най-полезните съставки в една малка капка. Когато тази капка се комбинира с друга капка от друга билка се получава изключително благоприятен благодат, но и лечебна съставка," допълни Геновева Владимирова.

 

Огнян Димитров смята, че етеричните масла въздействат на психиката ни, като ни тонизират, успокояват, концентрират, стимулират и мобилизират, а също и на нашите органи. Тялото ни е синестезия от чувства и оркестър от системи, които заедно и взаимосвързано действат. Настроението на човек рефлектира върху физическото му здраве.

 

“Етерични масла въздействащи успокояващо на нервната система са мента и маточина, те благоприятстват добрият сън. А ако искаме да се активизираме масло от евкалипт, карамфил, цитрусите предизвикват повдигане на енергийния заряд.  Благодарение на етеричните масла ние сме се предпазвали от много вируси, бактерии и гъбички, поради силното им бактериацидно действие. Има специално обработени етерични масла, които могат да се приемат перорално, и нашите са такива. При впръскване на етерично масло в кожата тя се превръща в защитник от бактерии. Някои насекоми като бълхи, въшки, кърлежи и др. също бягат от аромата на етерични масла", поясни Геновева Владимирова.

 

“Ние не сме точно производители на етерични масла, защото това е сложна индустрия, а и много от етеричните масла, които използваме, растенията, които ги съдържат не растат по нашите ширини. Но създаваме композиции от етерични масла, съчетаваме ги по правилния начин. Важно е да се подчертае, че парфюмите са на спиртна основа. Спиртът блокира лечебните действия на етеричните масла, затова ние използваме маслено-водна емулсия. Нашите продукти се състоят основно от вода и етерични масла с необходимите повърхностно активни вещества, за да се получи смесване на две несмесваеми субстанции", допълни Огнян Димитров.

 

Светът на растенията е необятен, магичен и има много неразкрити растения. Откриването на    класическата българска билка - памуклийка, наричана още лилав дан или цитрус ни направи щастливи. Тя се намира в Странджа и Родопите. Съдържа полифеноли, които регенерират организма на различни нива, има стотици въздействия, но основното й качество е, че тонизира организма, естествен имуностимулант е и ни дава енергия, която ни помага да продължим да живеем, работим и съществуваме качествено в нашето ежедневие", заключи Геновева Владимирова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пожари 2024
Лято 2024
Газови доставки
Водна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията