ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Най-вкусните сарми в гювеч за Нова година! | ||||||
| ||||||
Ето и какви продукти ще са ви нужни: кайма - 600 г; чубрица; червен пипер; черен пипер; доматена паста; ориз - 50 г; лук - 1 глава; праз - 1 стрък; зехтин - 3 с.л.; зелева чорба; стафиди - 30 г; зелеви листа сол - на вкус. Начин на приготвяне: Първо започнете с обработката на месото. То трябва да се смели на кайма, а след това към него се добавят подправките и стафидите. Оставете го да престои в хладилника за един ден. В подходящ съд се задушават лук, праз лук, зехтин и малко вода. Добавят се и доматите. Сместа се оставя на котлона да поври за 15 минути. Новогодишна баница с крема сирене, която се получава много по-пухкава и вкусна Следващата стъпка е смесването на каймата, ориза и сместа. Оформят се зелеви сарми, които се подреждат в гювеч. Дъното е добре да се покрие със зелеви листа. Когато подредите сармите, най-отгоре полейте малко олио и зелев сок. Може да поръсите и с червен пипер, ако желаете. Гювечът се слага във фурната и сармите се пекат около 2 часа на 180 градуса. Получават се невероятно вкусни и топящи се в устата. |
Още по темата: | общо новини по темата: 364 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/61 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Емблематичен репортер напусна NOVA
12:14 / 02.01.2025
Майката на изчезналия Ники от Конаре: Ходя на гледачки и на екстрасенси
17:46 / 02.01.2025
Заради гъстата мъгла: Две коли се блъснаха на "Орлов мост" в София
22:16 / 02.01.2025
Гневен столичанин: Едва не закъснях за работа заради метрото
10:16 / 01.01.2025
Честита Нова 2025-та година!
00:05 / 01.01.2025
Светът не е подготвен за това
17:16 / 01.01.2025
Актуални теми
Абонамент
Анкета