ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Наближава голям християнски празник, ето как да подготвите трапезата | ||||||
| ||||||
На Никулденската трапеза традиционно трябва да присъства рибник. Това е шаран в тесто, който е пълнен с ориз, стафиди и ядки. Традиционно се приготвят и два обредни хляба, които заедно с рибника трябва да бъдат осветени в църква или вкъщи, а късовете от тях се раздават на съседите. Приготвя се и курбан, който задължително е рибен. Колкото се отнася до самата трапеза, тя не бива да се вдига през целия ден, за да бъде на разположение на гости и домакини. На следващия ден костите на шарана трябва да се изгорят, закопаят в земята или да се хвърлят в реката. |
Още по темата: | общо новини по темата: 4 | ||||||||
|
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета