ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
На почивка: По-добре да избягвате охладени меса, колбаси и сирена | ||||||
| ||||||
На първо място, важно е да се обърне внимание на два фактора - температурата на топлите продукти от менюто и кои от деликатесите може да са били замърсени от други гости. Уви, не всеки обича да мие ръцете си преди хранене. "Топлите храни трябва да останат горещи, а студените – студени. Това помага да се избегне опасната температурна зона, където виреят бактериите“, обясни д-р Елън Шумейкър в интервю за HuffPost. Затова си струва да се уверите, че горещите ястия се съхраняват в нагреватели за храна - специални устройства с капак и нагревател за поддържане на оптималната температура на съдовете. По-добре е да избягвате охладени меса, колбаси и сирена, особено ако са престояли на стайна температура повече от два часа. Освен това експертите не съветват да поемате рискове и да се наслаждавате на нарязани плодове или зеленчуци, ако са били дълго време на общата трапеза или показват признаци на замърсяване. "Пресните зеленчуци, които обикновено се събират от земята, като маруля или зеле, могат да се замърсят с пръст, ако не са били старателно измити. Мръсотията може да стане източник на много различни микроорганизми“, обясни д-р Брайън Куок Ле в интервю за изданието, пише pochivka.blitz.bg. По същата причина могат да възникнат неприятни последици след консумация на лошо измитите пъпеши и дини! |
Още по темата: | общо новини по темата: 1066 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/178 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Изключително вкусна и здравословна рецепта за салата с кисело зеле
08:24 / 25.12.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета