ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
На днешния ден калориите не се броят!
Автор: Екип Sofia24.bg 12:33 / 13.09.2024Коментари (0)560
©
Въпреки че може да има няколко души по света, които не харесват шоколад, за по-голямата част от света шоколадът се смята за вкусно лакомство. А за някои хора шоколадът дори може да се смята за мания.

Международният ден на шоколада е създаден, за да научите, празнувате и да се наслаждавате на всичко, което е свързано с шоколада!

Как да отпразнуваме Международния ден на шоколада

Любим ден от годината за много хора, Международният ден на шоколада със сигурност заслужава да бъде отбелязан. Помислете за някои от тези идеи за участие и наслада на този ден:

Хапнете с удоволствие малко шоколад

Независимо дали става дума за млечен шоколад, полусладък шоколад или тъмен шоколад, Международният ден на шоколада е идеалното време да се насладите на това вкусно лакомство. Вземете любим вид шоколад или опитайте някои нови и специални видове шоколад, които се доставят от различни части на света.

Друг забавен начин да отпразнувате деня е да си купите огромна кутия шоколадови бонбони и да опитате различните вкусове. Whitman's Samplers, Fannie May, Richart, Lindt и Godiva са само малка част от компаниите, които произвеждат разнообразни кутии с шоколадови бонбони. Прочетете списъка на капака, за да разберете какво ядете, или скрийте списъка и направете игра на отгатване, за да разберете кой вкус е всеки шоколад!

Организирайте събитие за Международния ден на шоколада

Независимо дали става въпрос за почивка в стаята за почивка с колеги в офиса или парти у дома, включващо съседи и приятели, Международният ден на шоколада е чудесно време да съберете любителите на шоколада и да обърнете внимание на тази световна сензация.

Включващо всичко шоколадово, това събиране може да включва креативни закуски като шоколадов фонтан, домашно шоколадово брауни или мелби с шоколадов сладолед. За дейности опитайте маса за дегустация на шоколад, където гостите могат да опитат разнообразие от шоколадови бонбони, които се доставят от цял ​​свят. Може би включете шоколади, които съдържат по-високи или по-ниски проценти какао.

Насладете се на шоколад за всички ястия

Шоколадът не трябва да е само за десерт! Може да се използва и в солени ястия. Така че, в чест на Международния ден на шоколада, освен за лека закуска или десерт, опитайте да включите шоколад в ястията за закуска, обяд и вечеря.

Шоколадът за закуска може да бъде лесно включване. Шоколадово кисело мляко, шоколадови смутита или шоколадови черешови мъфини могат да бъдат включени в менюто. Ако шоколадът, включен в закуската, е черен шоколад, той дори може да работи по здравословен начин, за да помогне за изгарянето на телесните мазнини и да намали нивата на кръвната захар през целия ден!

За обяд и вечеря могат да се приготвят солени ястия, които включват шоколад. Някои рецепти за чили (особено чили в стил Синсинати) включват стърготини от тъмен шоколад и аромати на канела и се сервират върху тестени изделия. Моле сосът, който е традиционно мексиканско ястие, се прави с шоколад и подправки и се използва за месни ястия, тортили или енчилада.

Салатите са чудесен лек обяд и много рецепти за салати могат да бъдат коригирани, за да включват малко шоколад. Опитайте салата от спанак и круши с шоколадов винегрет или бейби салата от спанак и ягоди с лук видалиа и какаови зърна.

Изпечете нещо с шоколад

Разбира се, най-лесното време за включване на шоколад в храненето е за десерт. Опитайте да приготвите основна рецепта за брауни, да изпечете малко предварително приготвено тесто за бисквитки с шоколадови парченца или да приготвите лесни бисквити без печене с шоколад, фъстъчено масло и овесени ядки, без дори да се налага да включвате фурната. Международният ден на шоколада е чудесно време да се насладите на печене с тази универсална съставка.

Споделете шоколад с приятели

Докато готвите или печете, защо не продължите и не споделите с някой специален празнуването на деня? Или, за тези, на които не им се пече, не се колебайте да отскочите до местна пекарна или магазин за хранителни стоки! Опаковайте малко шоколадови кексчета, които да дадете на съседите, раздайте малко шоколадови мъфини на работа или просто вземете голямо шоколадово блокче и го споделете със семейството!







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Градският транспорт в София
Отношенията София-Скопие
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
17 септември – Денят на София
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията