ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Можем ли повторно да използваме мазнината? | ||||||
| ||||||
При това положение възниква въпросът можем ли повторно да използваме мазнината? Краткият отговор е "да", но има определени условия. Първо трябва да сме избрали правилната мазнина като например слънчогледово или друго растително олио, различно от зехтин. Последният не е подходящ за дълбоко пържене не само заради цената си, но и заради това, че започва да пуши на доста ниска температура. Другият ключ към ползването на мазнината повторно е да контролираме температурата на пържене. Тя не трябва да е прекалено висока, защото мазнините започват да се разграждат и се отделя субстанцията акролеин, която придава горчивия вкус на препържената храна, предава lifestyle.bg. Важно условие при повторното пържене в същата мазнина е да я прецедим, за да премахнем всякакви малки загорели парченца или панировка. Правим го, когато мазнината е изстинала, като я прецедим през тензух или филтри за кафе. Препоръчителният брой на пържения в една и съща мазнина е три пъти. Но дори когато сме я ползвали само веднъж, трябва да я изхвърлим, ако е започнала да мирише на кисело или гранясало, мътна е или сме я пазили повече от два месеца, съветват Epicurious. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Нова автобусна линия тръгва в София
09:34 / 08.11.2024
ГЕРБ-СДС внася доклад в СОС за изменение на проекта на "Опълченска"
09:17 / 08.11.2024
На колко градуса да е климатикът през зимата?
09:24 / 08.11.2024
И днес температурите ще са пролетни в столицата
09:22 / 08.11.2024
Забраните на Архангеловден
09:23 / 08.11.2024
Принц Уилям с голямо признание: Беше ужасно
10:32 / 08.11.2024
Обвиниха трима за смъртта на Лиъм Пейн
09:52 / 08.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета