ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Методът с буркана е най-бърз и ефективен, ако искаме да обелим много скилидки чесън наведнъж | ||||||
| ||||||
Но обелването на скилидките може и да ни се струва като много досадна и понякога по-трудна от необходимото задача. За щастие има лесни начини да ги обелим, така че хем да си спестим усилия, хем и време. Ето пет лесни и хитри начина, с които бързо да обелим чесъна. Предварителна подготовка Преди да преминем към който и да е от методите, не би било излишно предварително да отстраним най-външните слоеве на главата чесън, както и горната ѝ част. С разклащане в буркан Ако искаме да обелим много скилидки наведнъж, методът с буркана е най-бърз и ефективен. Освен това е особено полезен, ако чесънът е по-сух. Трябва ни единствено буркан, в който слагаме цялата глава чесън. Затваряме капака и разклащаме буркана, докато скилидките се отделят. После ги изваждаме, отстраняваме най-външните им обелки и ги връщаме отново в буркана за ново разклащане, докато всички обелки се отделят от скилидките. С притискане с нож В случай че ни трябват по-малко скилидки, може да заложим на метода с притискането. Поставяме една скилидка върху дъска за рязане и я притискаме с плоската страна на ножа. Целта е да се смачка леко, за да се отделят по-лесно обелките. В микровълнова за няколко секунди С най-малко усилия може да обелим чесън просто като го загреем в микровълнова фурна за 10 до 20 секунди. След като го извадим, обелките ще се махнат по-лесно. Добре е да имаме предвид, че за този метод трябва предварително да отрежем горната част на главата чесън и да я използваме непосредствено след изваждането от уреда, за да не започне да се окислява на стайната температура, lifestyle.bg. С накисване в топла вода Друг начин, който третира чесъна с по-висока температура, е накисването. За целта в купа поставяме скилидките и ги заливаме с гореща вода. Оставяме ги да се накиснат за една минута, след което може да ги извадим и обелим с лекота. Единственото, с което трябва да се съобразим при този метод, е водата да не е твърде гореща. В противен случай чесънът може да се сготви леко и да промени вкуса или текстурата си. С преса за чесън Разбира се, кухненските инструменти са създадени, за да улеснят работата ни в кухнята, но не всеки разполага с пълно оборудване. Ако все пак имаме преса за чесън у дома, тя е идеален вариант бързо да се сдобием с наситнен чесън. Можем да поставим скилидката и необелена, а след като натиснем дръжката на пресата, обелката ще остане вътре. Недостатъкът на този метод е, че често в пресата остава наситнен чесън и може да бъде трудно да се почисти, пише сайтът на Martha Stewart. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета