ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Маслините ви са твърде солени? Надупчете ги с вилица на 2-3 места, залейте ги с вряла вода и вижте какво ще се случи | ||||||
| ||||||
Препоръките за бедно на сол хранене имат слаби изгледи за успех, докато се отказваме само и единствено от "видимата" готварска сол. По този начин се пропуска най-важният източник - промишлено произведените и готовите хранителни продукти. Всъщност само минимална част от консумираното количество готварска сол идва от солница, докато 80 % от дневно приеманата сол се намира "скрита" в готовите хранителни продукти. Маслините са носители на големи количества сол. Те са част от групата на храните, съдържащи изключително голямо количество от подправката. А обезсоляването е лесен и практичен начин не само да не се отказваме от тях, а и заедно с това да не увеличим значително консумацията на сол. За обезсоляването на маслините има един универсален варианта. За да не станат сухи обезсолените маслини, те се надупчват с вилица на 2-3 места. Слагат се в съд и се заливат с вряла вода. Оставят се да престоят една нощ и са готови. Някои хора предпочитат след този процес да съхраняват маслините в буркан или съд с капаче, пълен с вода, в хладилника. Ако маслините са с високо съдържание на натрий и са прекалено солени, след обезсоляването се заливат със зехтин или олио и така се съхраняват в хладилника. Олиото и зехтина от маслините може да се използва многократно след това, за следващите дози. Освен това, мазнината се овкусява прекрасно от маслините и може да се използва за салати. За доброто съхранение на маслините може да се приготви и марината, позволяваща тяхното консумиране в продължение на месеци. Марината за маслини Продукти: 1 буркан маслини (250 гр), 1 с.л сух босилек, 2 с.л ябълков оцет, 4 с.л зехтин. След процеса на обезсоляване маслините се изцеждат от течността. В съда, в който ще се съхраняват, се изсипват последователно босилекът, оцетът и зехтинът. Капачката се поставя и се завинтва здраво. Разклаща се енергично около 20 секунди, докато босилекът покрие всичко, а оцетът и зехтинът се смесят добре. Маслините се съхраняват в марината до пълно изяждане, пише gotvach.bg. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Известна жена цъфна дибидюс гола
10:55 / 03.02.2025
Българско семейство си купи къща за 1 евро в Сицилия и сподели тайната
00:02 / 05.02.2025
Този витамин спасява сърцето след инфаркт
10:49 / 03.02.2025
Съдът отказа на фракцията на Доган да изключи Делян Пеевски от ДПС
17:47 / 04.02.2025
Част от кв. "Васил Левски" остава без вода
11:29 / 03.02.2025
Актуални теми
Абонамент
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове? | ||
Да (584) | 53% | |
Не (404) | 37% | |
Не мога да преценя (111) | 10% |