ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Майстор каза каква е тайната рецепта на лютеницата | ||||||
| ||||||
На едро цената на доматите излиза с 10% по-скъпо от миналата година. Морковите са с цена 1,42 лева. Олиото е сравнително по-евтино спрямо миналата година. По различни са цените в магазина. С наближаването на есента, започва подготовката на зимнината, колко струва да си направим лютеница? 10 кг чушки, 4 кг патладжан, 1 кг моркови, олио - всичко 60,40 лева. В Пловдив същото количество продукти за лютеница купуваме от пазара. Таня Чобанова казва, че повече от 20 години произвежда зеленчуци в село Динк и знае какво точно трябва да се купи за домашна лютеница, предава bTV. "Розовият домат не става за лютеница, той е само с вода. Подходящите домати са консервни, които имат повече месо. Слагам кимион, черен пипер и стар кромид, за да стане по-сладка. Правя я с повече чушки.", казва Чобанова Консервният домат е 2 лева за кг, червената капия е 3 лева, морковите 2 лева, а патладжанът е 2,50 лева. Към закупените зеленчуци добавяме и бутилка олио за 3,50, така лютеницата по пловдивски излиза 55,50 лева за 10 буркана. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета