ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Лесна рецепта за патешко магре | ||||||
| ||||||
Днешното предложение на шеф Джулиян е едно досто лесно по думите му патешко магре. В нашия ресторант сега, където работя, предлагаме патешко магре, ето как го приготвяме: "Една патешка гърда или цяла патица, ако си вземе някой, също може много лесно да се приготви. Единственото при патица е, че трябва или да се маринова, или да се внимава да не се пресготви. В случая една патешка гърда просто трябва да се вземе, кожата й да се нареже на ромбчета с нож – напреки един път, още един път обратно на това сечение, и се запечатва на сух тиган за около 4 минути, на силен огън откъм кожата" обяснява шефът. Двете страни? "Само откъм кожата. Веднага щом хване цвят до златисто, патицата се обръща и се вкарва във фурната на 200 градуса за осем минути. Така тя става перфектно изпечена, средно, както казваме ние алангле, или който иска да няма вътре розовият цвят, може да я попече до 10-15 минути", пояснява той. С какво го гарнираме? Това нещо може да се гарнира чудесно с грах, който да е минат на тигана – съвсем елементарно, замразен грах ли ще е, от консерва, става много вкусно. Грах, сол, пипер, малко люта чушка може да се сложи вътре, мента и това е като една гарнитура. Друга гарнитура може да са гъби, пюре може да е – дали ще е от пащърнак, дали от картоф, всякакво зеленчуково пюре. На патицата й отива почти всичко. И задължително нещо сладко, цитруси – портокал, сладко от портокал. Отделно от чинията или? "Вътре в чинията може. Ако е патица с пюре от пащърнак, пюрето също е много лесно. Само пащърнакът се обелва, нарязва се и се слага да ври, водата да го покрие, докато уври. После се взима, слага се в пасатора, пасира се малко сметана и масло. Става невероятно вкусно!", казва шеф Джулиян. "Въобще не е трудно, готвенето е до желание. Ние вкъщи доста започнахме да готвим пюрета откъм сина ми, защото имам малко дете, така че тези пюренцата ги научихме много добре. Така че патицата може да се гарнира с абсолютно всичко. И ако хората си мислят, че патицата е скъпа – патицата не е скъпа и може да си позволиш. Може да си позволиш да си хапнеш в седмицата патешко и е много вкусно и здравословно", завършва с усмивка кулинарът. |
Още по темата: | общо новини по темата: 10 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Родена е на днешния ден през 1973 г., животът й е низ от перипетии
08:37 / 03.11.2024
Мощно земетресение с магнитуд 5.3 на Халкидики, усетено е и в София
19:47 / 03.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета