ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Лео Бианки: Духът на празниците в Италия се усеща най-силно след 20 декември | ||||||
| ||||||
Той сподели, че със съпругата и децата си традиционно прекарват Коледа и Нова година със семейството му в Италия. Обикновено всички роднини се събират заедно и всеки донася храна. В празничния 24 декември на трапезата трябва да присъства риба. "Има паста със скариди или сьомга, пържена риба. Вечерите приключват с мандарини, задължително трябва да има и лешници и десерти – панетоне, пандоро и халва. В 12:00 часа по традицията започват да се раздават подаръците", разказа Лео Бианки. За коледната трапеза традиционно се приготвят капелини, различни видове месо и зеленчуци. Празничните дни завършват на 6 януари – Денят на Бефана или Баба Яга, която оставя бонбони или въглища за децата в чорапа за подаръци. "Ако има въглища, това означава, че детето не е било много добро и че трябва малко да си промени характера. Ако има шоколадови бонбони, това означава, че детето се справя добре", обясни Лео Бианки. |
Още по темата: | общо новини по темата: 269 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Перфектният, сочен и ухаещ тиквеник с готови кори и една тайна съставка
14:09 / 24.12.2024
Изключително вкусна и здравословна рецепта за салата с кисело зеле
08:24 / 25.12.2024
Дядо Коледа потегли с шейната си по света, за да раздаде подаръците
14:09 / 24.12.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета