ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Костадин Недев: В "Млад изобретател" вярваме, че всяко едно дете има специфичен талант
Автор: Живко Кръстев 14:02 / 11.09.2023Коментари (0)453
©
В "Млад изобретател“ вярваме, че всяко едно дете има специфичен талант и нашата мисия и цел е на първо време да открием този талант и след това да продължим да го развиваме с учебните курсове, които предлагаме. Това каза пилотът и социален предприемач Костадин Недев в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Проектът е насочен към деца основно от 3-ти до 6-ти клас – периодът, в който те започват да проявяват интерес и желания в една или друга посока, обясни той. "Това е точно тази златна среда, когато скритите таланти, които има всяко дете, могат да излязат наяве, разбира се, в подходяща среда“, допълни Недев. 

Целият образователен процес в "Млад изобретател“ се случва под формата на игра, която развива твърдите умения, логическото и креативно мислене, уменията за решаване на конкретни проблеми. "Това е свързано пряко с дисциплини като информатика, програмиране, като цяло работа с хардуер, софтуер. В "Млад изобретател“ наблягаме и на меките умения, които са изключително важни за развитието на едно дете – уменията да работят в екип, да говорят пред аудитория, да презентират своите проекти. Всяко ниво в "Млад изобретател“ завършва с презентация на свой собствен авторски проект пред родителите. Социалният елемент е не по-малко важен, т.е. какъв проблем решава съответното изобретение и колко голям е този проблем. Това, което правят децата, трябва да има връзка с реалния живот. Вторият стълб е колко "зелен“ е проектът“, разказа Костадин Недев.  

По думите му по този начин децата се докосват до технологиите без да разбират, че зад това стои изключително много наука. Една от мисиите на проекта е да подготви децата за професиите на бъдещето, които се променят изключително динамично. "Мисията и каузата, която имаме, е наистина да превърнем това ново поколение деца, които в момента са повече консуматори на технологии, в генератори на такива, така, че след 5-10 години да можем да си говорим за една по-технологична и напредничава България. За съжаление, в България, а и навсякъде по света мога да кажа, че образователните системи изостават от този темп. Но мисля, че ние като стартъп успяваме да наваксаме това изоставане и да предложим на децата едно съвременно образователно преживяване на световно ниво“, каза още предприемачът.  

Костадин Недев обяви, че след броени дни започва национална кампания на "Млад изобретател“ за популяризиране на СТЕМ образованието в България, наречена "Мамо, татко, направи ме изобретател“. "Идеята на СТЕМ е да смесват различни дисциплини в един общ проект така, че образованието да е проектно базирано“, поясни той. 

Демонстрационните уроци са безплатни и ще покажат на децата как едно изобретение може да се създаде от нулата до финалната му презентация. Демонстрации ще се проведат в София, Пловдив, Стара Загора, Смолян, Самоков, Костенец и Варна.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пожари 2024
Лято 2024
Газови доставки
Водна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията